Super rješenje za moderne domove

10 novih ideja za pohranu knjiga

Mogu biti velike, male, uspravne, okomite, okrugle, zakrivljene, vidljive, nevidljive, bijele, crne ili koloritne... Postoji veliki izbor ovog dekorativnog interijerskog elementa. Ovo je naš odabir 10 inovativnih ideja

Knjigoljupci, ne znate što učiniti s gomilom knjiga koje vam se prelijevaju s polica i skupljaju pa podu? Ovo je deset svježih ideja koje vam mogu pomoći da vaše omiljeno štivo dobije zasluženo mjesto na polici, ali i da unesete dodatnog šarma vašem dekoru.

Ako imate puno knjiga u svom domu, police su neophodne kako biste ih držali organizirane i lijepo raspoređene. No, klasične police ponekad nisu dovoljne, stoga ponekad trebamo biti domišljati i kreativni kako bi novo štivo dobilo svoje mjesto i uvijek kada treba bilo na dohvat ruke. Ako nemate mnogo mjesta na raspolaganju, dovoljan će biti samo jedan neiskorišten kutak vašeg interijera koji će, nakon što ga ukrasite policom za knjige, uvelike utjecati na izgled vašeg doma. Rub prozora, stepenište, niše, rubovi vrata, svi ti prostori čekaju jednu stvar: vaše knjige koje će se uz malo truda pretvoriti u vrhunske ukrase! Dokaz s našim najboljim nadahnućima pogledajte u nastavku.

1. Knjige oko prozora

Kad tradicionalna knjižnica nije dovoljna za pohranu vaše zbirke knjiga, potrebno je puno lukavosti i domišljatosti. Na primjer, ako je vaša biblioteka smještena blizu prozora, ne oklijevajte i slobodno ju produžite. jednostavna drvena ploča lako će zauzeti cijelu širinu i visine prozora.

2. Knjige iznad vrata

Ako ste već ispunili prostor oko prozora, uvijek možete iskoristiti prostor iznad vrata.

3. Napravite od knjiga stolić za kavu

Ako ste tip osobe koja prikuplja umjetničke knjige - znate one koji zauzimaju puno prostora u širini kao i debljini - umjesto da vam stoje u kutu sobe, možete ih upotrijebiti kako biste napravili stolić za kavu, koji može postati glavni adut vašeg dekora.

4. Slaganje knjiga u snopove

Možda ste čuli za japanski izraz "tsundoku" (japanski "tsumu" znači "slaganje" i "doku" znači "čitanje"). Pojavio se u Japanu prije više od stoljeća u vrijeme kada je plemenita japanska buržoazija prakticirala umjetnost skupljanja knjiga... a da ih nikada nije otvorila! Bez obzira da li je riječ o lijepom izlaganju pročitanih intelektualnih djela ili kompulzivne kupovine knjiga koje nažalost nekada ne bi bile otvarane, mi nismo tu da bacamo kamen, ali jedno je sigurno, tsundoku nas nadahnjuje da brojne knjige iskoristimo kao vrhunac našeg dekora, kao na fotografiji iznad. Neodoljivo nadahnjujuće!

Police za knjige u drvenim gredama

Knjige oko staklene pregrade

Knjige ispod stepeništa

Ako imate stubište i ne znate kako iskoristiti donju stranu, ovaj ogromni prostor lako može postati doista lijepa i velika knjižnica.

Knjige u polukatu

Ako imate polukat dovoljno svijetao, nemojte se ustručavati instalirati komad namještaja koji će vizualno zatvoriti kutak i ponuditi dnevnom boravku lijepo skladište.

Police za knjige u WC-u

Da, dobro čitate. Neki kategorički odbijaju ovu ideju. Ipak, kada postoji nedostatak prostora, prvo rješenje je biti lukav. Evo zašto čuvanje nekoliko knjiga iznad WC-a nije svetogrđe u odnosu na književnost. Postavite police iznad toaleta i možete se riješiti pedesetak džepnih izdanja koje ne znate gdje staviti.Osim toga, možda i posjetitelje potekne na čitanje... Dvostruki uspjeh!

Knjige u nišama

Niša je rudnik zlata za razvoj jedinstvenog prostora... i pravo malo ljubavno gnijezdo za njegova omiljena čitanja.

Izvor: marieclaire.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:31