BLAGDANI BEZ STRESA

FENG SHUI SAVJET Kako stvoriti opuštenu blagdansku atmosferu u domu

Ovih blagdana se osjećajte savršeno opušteno u svom domu, i to postignite kombinacijom boja prema načelima feng shui uređenja doma.

Božić je doba kada je u zraku posebna atmosfera zvana božićni duh. To je osjećaj koji u nama stvara ugodu još od najranijih dana. Svi ti mirisi, lampice koje stvaraju posebno čarobnu atmosferu, kombinacije boja koje nas čine veselijima, glazba i zvukovi koje vežemo uz to doma... Gotovo da ne postoji osoba koja može postati ravnodušna na ovo vrijeme u godini. S druge strane, što smo stariji, to nas prati veća razina stresa u to doba godine. Najčešći okidači stresa su blagdanski stol, pokloni u posljednji trenutak, očekivani i neočekivani gosti, eventualna planiranja putovanja, a zatim i čišćenje doma.

Zato je važno, i zbog ovih lijepih i manje lijepih osjećaja, u domu za vrijeme blagdana napraviti sve kako bismo stvorili savršen balans koji će od naših interijera napraviti prave opuštajuće oaze kako bismo u potpunosti uživali u danima koji dolaze.

Prema feng shuiju, tajna je u balansiranju energije u prostoru, i to pomoću raznih elemenata i boja.

Unesite toplinu u dom

U zimskom periodu, u dom je potrebno unijeti više energije, odnosno, topline. U blagdansko vrijeme to se najbolje postiže elementima vatre. Stoga su u interijeru su poželjne svijeće, upaljeni kamin koji je dio svakog idiličnog božićnog scenarija te crvene i zlatne dekoracije za božićno drvce. Sve su to elementi i boje koji se u vrijeme blagdana najčešće nalaze u interijerima.

Međutim, prema feng shuiju, najčešća je pogreška koju većina nas radi postavljanje previše elemenata vatre u dom. Iako je takva "živa" energija potrebna u zimsko doba, ne smijemo zaboraviti da je ipak sve u balansu. Za osobe koje imaju previše okićene domove s vatrenim elementima, veća je vjerojatnost da će se nakon blagdana osjećati znatno emocionalno iscrpljenije od osoba koje su blagdane provele u interijeru u kojem je postignut balans prilikom ukrašavanja.


A kako postići balans?

Prema feng shuiju, balans s elementima vatre ćete postići tako da ga kombinirate s elementima vode i metala, odnosno bojama koje se vežu uz te elemente. Svijetlo plava, hladne nijanse srebrne, bijela i siva su svakako dobrodošle uz sve one crvene i zlatne detalje. Ove boje u interijeru stvaraju osjećaj svježine, opuštenosti i prozračnosti - baš ono što je prijeko potrebno kako bi malo neutralizirali elemente vatre i zajedno stvorili savršen balans u interijeru.

Stvaranjem ovog savršenog blagdanskog balansa u domu, u kojemu ćete vjerojatno provesti najveći dio blagdana, sigurno ćete se riješiti velikog dijela stresa i nedostatka energije.

Izvor: The Spruce

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 04:00