ŽIVOT NA OTVORENOM

Želite li atraktivan, siguran i dugotrajan vrt s bazenom, pratite ova tri ključna savjeta

 Wienerberger
Stručnjaci iz Wienerbergera otkrivaju koje pogreške treba izbjeći pri odabiru opločnika

Vrtovi s bazenom sve su donedavno bili vrlo skupa investicija koju su si mogli priuštiti samo oni vrlo dubokih džepova. Na sreću, idiličnih okućnica koje krase i prekrasni bazeni sve je više, a razlog je jednostavan - oni postaju pristupačniji! Ipak, ako razmišljate o uređenju vrta s bazenom dobro razmislite kakvo opločenje postaviti uz vodu jer odabir krivih ploča uz bazen ili jacuzzi itekako vas može natjerati da u ovaj projekt, tj. u popravke, uložite mnogo više budžeta od planiranog. Kako to izbjeći?

Popričali smo sa stručnjacima iz Wienerbergera čiji je brend Semmelrock vodeći brend opločnika u ovom dijelu Europe. Donosimo njihove savjete.

Birajte kvalitetne ploče protuklizne površine

- Svi su Semmelrockovi opločnici otporni sa Sunce, sol i smrzavanje pa oko ovih segmenata ne morate brinuti. Ipak, birate li Semmelrockove ploče za postavljanje uz bazen ili jacuzzi, presudno je da odaberete modele protukliznih površina koji su osmišljeni baš u ove svrhe - kažu stručnjaci iz Wienerbergera.

image
Wienerberger

Kao najpopularnije modele posljednjih godina iz Semmelrocka ističu Bradstone Old Town ploče u bijeloj boji i Umbriano granitno sive boje. Bradstone je vrlo popularan izbor priobalnog područja jer se svojim rustikalnim mediteranskim izgledom odlično uklapa u morske ambijente, dok se investitori na kontinentu najviše odlučuju za Umbriano, a osvaja ih tzv. špricana površina - metoda kojom se izvodi ovaj postupak je takva da je nemoguće ponoviti dva jednaka uzorka pa je svaka Umbriano ploča unikat!

Ne zanemarite rubove bazena

Najčešća je greška, ističu, zanemariti rubove bazena i za ovaj dio koristiti bilo kakve modele opločnika ili ploča. Naime, ploče izrađene baš u svrhu postavljanja uz rub bazena daleko su otpornije, praktičnije, ali i ljepše u što se uvjere svi investitori koji uz svoje vodene oaze postave Semmelrockove ploče iz linije rubova za bazene.

image
Wienerberger

Pazite na estetiku i uklapanje u okoliš

Iako praktičnost i trajnost moraju biti na prvom mjestu, imajte na umu da ćete kvalitetne ploče oko vašeg bazena gledati dugi niz godina, stoga birajte mudro i pazite da se odabrani modeli uklapaju u vašu estetiku, podneblje i vizuru. Semmelrock u svom bogatom asortimanu ima mnogo različitih modela opločnika i ploča kako bi svatko pronašao nešto za sebe - i svoju oazu mira na otvorenom.


Sadržaj nastao u suradnji s tvrtkom Wienerberger.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 21:30