KAKVA KAMPANJA!?

Stanovnike ljupkog gradića izbezumila gigantska lutka. Postavljena je na trg iz malo čudnog razloga

Rochdale

 /SHUTTERSTOCK

Stanovnici engleskog grada Rochdale, koji je dio metropolitanskoga Manchestera, ostali su zabezeknuti postavljanjem goleme lutke bebe na gradski trg.

Iako je postavljena u sklopu kampanje kojom se želi potaknuti učenike da govore o važnosti okoliša, stanovnici su instalaciju opisali jezivom. Visoka je više od osam metara, ima goleme pokretne udove te usta koja se otvaraju i zatvaraju. Nazvana je Lily.

Prema objavi BBC-a, školske grupe bi navodno trebale "razgovarati" s Lily o svojim planovima za brigu o životinjama i prirodi. U video obavljenom na Facebook stranici općinskog vijeća Rochdale, vidi se grupa školaraca kako pjevaju “Twinkle Twinkle Little Star” ogromnoj lutki.

Čini se da se školarci nisu uplašili lutke, za razliku od starijih građana. Oni su, naime, ostali potpuno izbezumljeni.

"Nikada prije nisu vidjeli ovako nešto u Rochdaleu", "Ovo je najružnija beba koju sam ikada vidio", bili su samo neki od komentara građana za BBC. Trećina je dijete usporedila s nečim iz znanstveno-fantastične komedije iz 1990. "Honey I Shrunk the Kids".

Nizali su se i komentari na društvenim mrežama. U jednom je komentaru opisana kao "demonska", dok su neki pisali da ih je podsjetila na lutku koja nadgleda smrtonosnu igru ​​Red Light, Green Light u hit korejskoj horor seriji "Squid Game".

Nije jasno kada će Lily biti uklonjena iz centra Rochdalea, ali postoje planovi da bude izložena najmanje do 29. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 08:17