NA DRAŽBI

Rasprodaja nekretnina hrvatskog diva u stečaju. Ponuda od 250 000 eura za objekt i zemljište od 4000 kvadrata

Sveti Klament

 TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Trgovački sud u Splitu objavio je izvještaj o provedenoj javnoj dražbi za objekt i zemljište Dalmacijavina u stečaju na otoku Sveti Klement ukupne površine od oko 4.000 četvornih metara. Za nekretnine je pristigla valjana ponuda u iznosu od 247.853 eura, prenosi poslovni.hr.

Podsjetimo Dalmacijavino d.d. u stečaju je hrvatska tvrtka sa sjedištem na adresi Obala kneza Domagoja 15 u Splitu. Osnovna djelatnost je proizvodnja vina, alkoholnih i bezalkoholnih pića. Tvrtka se nalazi u stečaju od proljeća 2012. godine. S obzirom na trenutnu situaciju određene nekretnine Dalmacijavina su stavljene na dražbu 6. svibnja ove godine, a dražba je trajala do 30. srpnja.

Dražba je uključivala zgrade, vinograde i pašnjake. Ponuda za zgradu površine 76 četvornih metara s vinogradima i pašnjacima ukupne površine od oko 4.000 kvadrata na prvoj javnoj dražbi stigla je od Barbare Kovačić Domančić. Dok Luka Colnago koji je također sudjelovao u nadmetanju nije dao valjanu ponudu. Početna cijena iznosila je 247.853 eura, a definirani iznos određuje da se nekretnine na prvoj dražbi ne može prodati po manjem iznosu, prenosi Bauštela.hr.

Rezultat dražbe objavljen je nakon prošlomjesečnog izvješća stečajne upraviteljice Dalmacijavina u kojem je istaknuto kako je žiro-račun tvrtke krajem lipnja bio blokiran u iznosu od 12,39 milijuna eura, ali i da su u posljednjem tromjesečju isplaćene tražbine 525 od 556 radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2024 12:31