Pogledajte kako su Ikeini dizajneri uredili balkone Matije i Miroslava

Dva sjajna makeovera balkona

Pogledajte kako su Ikeini dizajneri uredili balkone Matije i Miroslava

U veljači ove godine IKEA je raspisala natječaj “Balkonsko novo ruho”. Više stotina IKEA FAMILY članova sudjelovalo u natjecanju za uređenje balkona, a IKEA je izabrala dva. Natječaj je upravo gotov, a rezultat je jednostavno prekrasan.

Matija i Miroslav, kako to obično i biva, prijavili su se sasvim slučajno i bez mnogo očekivanja, što je dodatno povećalo njihovo iznenađenje i radost nakon što su doznali da su pobijedili. Uređenje je prošlo vrlo brzo, a oni oduševljeni novim ruhom balkona počeli su planiranje druženja, roštilja, ispijanja kavica i obnavljanja nekih starih navika, poput romantičnih večera na balkonu. Prije toga morat će termine korištenja dogovoriti s djecom, naravno!

Matijin balkon

– Krajnji cilj preuređenja balkona bio je na odgovarajući način odgovoriti funkcionalnim i interijerskim potrebama obitelji uz punu upotrebu Ikeinih proizvoda – rekla je dizajnerica Vladislava Krivoglav.

Matijin balkon je veličine oko 10 m2, pravokutnog je oblika i ima sve funkcije balkona: kutak za odmor i opuštanje, odlaganje stvari, roštiljanje, ostavu hrane, uzgoj začinskog i ukrasnog bilja, kao i odvajanje smeća. Prilikom uređenja dizajnerica se odlučila za moderan stil kao prirodni nastavak dnevne sobe u čijem se sastavu nalazi balkon. Lijevo od izlaznih vrata formiran je dio za odmor, objedovanje i hobi.

Korišten je namještaj koji štedi prostor, a atmosferi se pridonijelo solarnom rasvjetom, lampionima i ukrasnim biljem koje je i zidove uključilo u uređenje.

Miroslavov balkon

Iza uređenja balkona stoji dizajnerica interijera Emina Kos Bažant. Riječ je o balkonu koji je zapravo vizualni produžetak dnevnog boravka i treba zadovoljiti potrebe obitelji s troje malene djece i zecom. Balkon je dizajnerica uredila u kombinaciji tradicionalnog i modernog stila. Balkon su vlasnici prije makeovera koristili uglavnom za odlaganje stvari i povremeno ispijanje kave. Vlasnici su poželjeli ugodnu oazu za odmor, opuštanje i druženje, s mnogo zelenila i cvijeća. Na balkonu nisu imali rasvjetu jer nemaju provedenu struju. Također, preuređenje je bilo potrebno prilagoditi i njihovoj djeci, blizankama od dvije i pol i sinu od 5 godina. Nakon fotografiranja i izmjere zatečenog stanja dizajnerica je s entuzijazmom krenula u uređivanje i od zapuštenog balkona stvorila oazu u kojoj sada može uživati cijela obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 16:18