INTIMNI BLAGDANI

Jedan zagrebački kvart nudi najtopliji advent u Zagrebu: Ovdje susjedi ponovno postaju prijatelji

 /DORA ŠIKULEC
Pod kestenom donosi autentičnu blagdansku atmosferu i vrhunsku gastronomiju uz duh zajedništva koji osvaja
Pod kestenom donosi autentičnu blagdansku atmosferu i vrhunsku gastronomiju uz duh zajedništva koji osvaja

U vrijeme adventa jedan zagrebački kvart vraća ono najvrijednije – osjećaj zajedništva. U Stenjevcu, preko puta željezničke stanice Vrapče, lokacija Pod kestenom ove zime živi adventsku priču kakva se nekad podrazumijevala – toplu, susjedsku i iskrenu.

Novi broj magazina D&D je na kioscima! 204 stranice čiste božićne inspiracije. Dar čitateljima: ukras za bor

Advent u Zagrebu tako je dobio novu, posebnu lokaciju, onu do koje se može doći i vlakom od Glavnog kolodvora, kao nekada. I čim izađete iz vagona, s druge strane perona dočeka vas poznata slika, svjetla među krošnjama stoljetnog kestena i lipe, miris drvenog ugljena i osjećaj da ste stigli na mjesto gdje vas netko čeka.

image

Ovaj prostor, s ugostiteljskom tradicijom duljom od jednog stoljeća, danas vodi obitelj Novaković i obitelj Ivana Lešića, ugostitelja s međunarodnim iskustvom stečenim u Meksiku

/DORA ŠIKULEC
image
/DORA ŠIKULEC
image
/DORA ŠIKULEC
image
/DORA ŠIKULEC
image

U Stenjevcu, preko puta željezničke stanice Vrapče, lokacija Pod kestenom ove zime živi toplu i susjedsku adventsku priču

/DORA ŠIKULEC

Restoran Pod kestenom nije samo još jedna adventska destinacija, on je dnevni boravak susjedstva. Mjesto gdje se susjedi ponovno susreću, gdje se djeca griju toplom čokoladom, gdje se stariji zadržavaju uz čašu vina i dobru hranu, gdje se razgovori vraćaju na ono ljudsko, jednostavno i blisko.

Ovaj prostor, s ugostiteljskom tradicijom duljom od jednog stoljeća, danas vodi obitelj Novaković i obitelj Ivana Lešića, ugostitelja s međunarodnim iskustvom stečenim u Meksiku, a koji ima jasnu ideju – očuvati duh zajedništva i stvoriti mjesto okupljanja gdje se svi poznaju. Ugostiteljska ponuda temelji se na vrhunskim jelima s roštilja, pri čemu je sve podređeno kvaliteti namirnica i preciznoj pripremi. Koristi se isključivo prvoklasno meso, pripremljeno prema vlastitoj recepturi i pečeno na roštilju na drveni ugljen, a posluženo s domaćom lepinjom, kajmakom i ajvarom koje sami pripremaju. Jer pravi okus počinje od temelja: vrhunskog mesa, dobrog žara i pravih začina.

image
/DORA ŠIKULEC
image
/DORA ŠIKULEC
image

Interijer potpisuje Tihana Lešić, a odiše toplinom i nenametljivom elegancijom

/DORA ŠIKULEC
image
/DORA ŠIKULEC
image

Ivan Lešić

/DORA ŠIKULEC

Uz jela s roštilja, jelovnik nosi i snažan autorski pečat chefice Delije iz Argentine, bivše pravnice i chefice s iskustvom iz restorana La Cabrera u Buenos Airesu. Njezina kuhinja spaja lokalne namirnice s južnoameričkim senzibilitetom, pa se na meniju nalaze vitello tonnato, empanade, ručno rezani tatarski, domaći njoki sa šalšom i škripavcem, makaroni s kremom od ljutike i Roqueforta, ali i zagrebački odrezak i čobanac.

Interijer, koji potpisuje Tihana Lešić, odiše toplinom i nenametljivom elegancijom, a romantična terasa obasjana lampicama te živa glazba svakog petka i subote zahvaljujući gostovanju tamburaša, čine atmosferu u kojoj lako zaboravite na vrijeme.

image

Uz jela s roštilja, jelovnik nosi i snažan autorski pečat chefice Delije z Argentine, bivše pravnice i chefice s iskustvom iz restorana La Cabrera u Buenos Airesu

/DORA ŠIKULEC
image

Ugostiteljska ponuda temelji se na vrhunskim jelima s roštilja, pri čemu je sve podređeno kvaliteti namirnica i preciznoj pripremi

/DORA ŠIKULEC
image
/DORA ŠIKULEC

U prosincu, Pod kestenom postaje simbol onoga što Advent u svojoj suštini jest, vrijeme povezivanja. Ne velikim gestama, nego malim trenucima: pozdravom, osmijehom, zajedničkim stolom.

image

Svoj primjerak blagdanskog broja magazina D&D jednostavno naručite putem webshopa!

D&D
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2025 11:50