Tajni sastojak

Vrtlarski trik koji potiče brži rast vaših biljaka. Pogledajte ovu raskoš!

 Facebook/@Carmen Johnston Garden

Ljubitelji vrtlarstva bruje o savjetu koji obećava brži rast biljaka. Carmen Johnston, stručnjakinja za vrtlarstvo iz New Yorka, SAD, osvojila je internet svojom inovativnom upotrebom jednog domaćeg gnojiva.

Nedavno je podijelila svoj vrtlarski trik na društvenim mrežama, ističući njegovu učinkovitost u poticanju rasta bilja, cvijeća, povrća i rajčica. Tajni sastojak? Kore od banane, za koje vrtlarica tvrdi da su ‘transformirale‘ dijelove njezinog vrta.

image
OLGA BUNGOVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Fotografiju svog rascvjetanog biljnog vrta objavila je na Facebook stranici u lipnju, izjavivši: - Želim podijeliti savjet sa svima. Hranim ih vodom od kore banane.

image
/SHUTTERSTOCK

U svom postu detaljno je opisala jednostavnu metodu: - Uzmite 2 kore banane i potopite ih preko noći u 4 litre vode. Zalijevajte svoje biljke ovom vodom puna je kalija.

image
Facebook/@Carmen Johnston Garden

Stručnjakinja je objasnila da se otopina može koristiti za cvijeće, biljke i ne treba je držati u hladnjaku.

- Stalno koristim tu vodu i dodajem novu kako ju trošim. Također ubacujem nove kore.

- Kada kore postanu smeđe možete ih baciti nakon što dodate još kora. Izvrsno je organsko gnojivo i dobro je za povrće, začinsko bilje, cvijeće i rajčice.

Carmen je također fotografijama pokazala impresivne rezultate: - Koristim ju i na svojoj zelenoj paprici. Moja biljka metvice je također ogromna, kao i moj kopar koji je visok do struka. Imam tone zelenih cherry rajčica i prekrasnih zelenih paprika.

Njezina je objava brzo privukla pozornost ljubitelja vrtlarstva koji su jedva čekali isprobati hack - dok su drugi potvrdili učinkovitost rješenja, navodeći da se ‘kunu‘ u njega za uzgoj začinskog bilja.

Jedna je osoba napisala: - Hura, napokon mogu iskoristiti banane koje sam kupio, ali nisam pojeo, dok je drugi komentirao: - To je upravo ono što ja koristim i fantastično je za moj bosiljak, dok je treći potvrdio: - Kunem se u to, ali ja ih zakopavam u zemlju.

No, nisu svi bili potpuno oduševljeni.

Jedna osoba je napisala: - Koristite isključivo kore od organski uzgojene banane, jer ne sadrže mnogo pesticida.

Drugi je rekao: - Moja mama je poslušala ovaj savjet i spalila korijenje svih svojih biljaka. MORATE razrijediti otopinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 13:18