IZVRSTAN POMAGAČ

Zašto biste u svome vrtu uvijek trebali imati pri ruci kutiju pudera za bebe?

 /SHUTTERSTOCK

Vrt je pun opasnosti za naše ruke. Svaki put kad posegnete za nečim, u opasnosti ste — prijeti vam sve, od ružinih trnova, ugriza insekata do žuljeva. Stoga biste uvijek trebali nositi gumene rukavice u vrtu, zar ne? One su izvrsne za zaštitu, ali za neke ljude navlačenje par vrtnih rukavica znači niz drugih problema od dermatitisa do prekomjernog znojenja te neobičnog mirisa ruku nakon skidanja. Rješenje za ovaj problem imaju gimnastičari i dizači utega koji ruke posipaju dječjim puderom.

Puder za bebe obično se pravi od talka (mineral gline) ili kukuruznog škroba. Posljednjih je godina sigurnost talka dovedena u pitanje, a istraživanja ga povezuju s kontaminacijom azbestom i raznim vrstama raka, posebice rakom jajnika i pluća, prenosi House Digest. Johnson & Johnson, jedan od najvećih svjetskih proizvođača pudera za bebe, prešao je na formulu na bazi kukuruznog škroba. Puder za bebe napravljen od kukuruznog škroba bezopasan je za većinu ljudi i vrt — na kraju krajeva, kukuruzni škrob je uobičajeni kuhinjski sastojak — i izvrstan za zaštitu vaše kože od ozljeda trenjem poput žuljeva.

Ako nemate dijete u obitelji, vjerojatno niste upoznati s najboljim opcijama pudera za bebe. Ako ste zabrinuti zbog talka, potražite dječji na bazi kukuruznog škroba. Za one koji su skloni osipima, razmislite o puderu formuliranom za osjetljivu kožu ili jednostavno odaberite višenamjensku opciju.

Lagano pospite ruke prahom prije nego počnete raditi plijevljenje, kopanje i obrezivanje. Držite kutiju na dohvat ruke kako biste ga mogli ponovno primijeniti prema potrebi. Dječji puder možete koristiti i drugdje u vrtu. Nanesite na drške alata kako biste izbjegli stvaranje žuljeva. Puder je i jedan od prirodnih načina da se riješite mrava bez otrova. Osim toga, dječji puder također je izvrstan dezodorans: napuhnite malo unutar svoje obuće kako bi zadržala svježi miris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 06:02