SVEMOGUĆA BILJKA

Uzmite list čuvarkuće i stavite ga na nogu. Ponavljajte ovo 3 dana i ostat ćete šokirani rezultatom

 /SHUTTERSTOCK

Ljeto nam je stiglo, a s njime i bosa stopala koja u ovom razdoblju moraju izgledati besprijekorno. Jedna od uobičajenih situacija koja nam može pokvariti izgled, a ponekad može biti i bolna su kurje oči. Tu se zapravo radi o zadebljanju kože na stopalima koje se stvara kao posljedica pojačanog trenja i pritiska na tom dijelu stopala. Iako u ljekarnama ima niz pripravaka koji pomažu uklanjanju kurijeg oka, prirodan lijek vrlo vjerojatno već imate u svom domu – svemoguća čuvarkuća.

Uzmite listić čuvarkuće i skinite njegovu kožicu. Stavite list na kurje oko s time da ste prethodno očistili i dezinficirali taj dio. Preko biljke stavite flaster i ostavite da odstoji cijeli dan, uvečer na stopalo stavite novi list i novi flaster, prenosi Zdravsvet.

Isti postupak treba ponavljati tri do četiri dana. Nakon tog razdoblja bol se značajno smanjuje, a u pojedinim slučajevima događa se i da kurje oko potpuno nestane s noge. Ovisno o težini slučaja toliko će i potrajati proces ozdravljenja. U svakom slučaju proces je znatno olakšan je se radi o prirodnom lijeku koji vas zapravo ne košta ništa i koji obično svi imaju kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 13:09