mediteranska ljepotica

Tajnu ove biljke koja se koristi za ublažavanje glavobolje znaju samo rijetki, evo kako privlači sreću, bogatstvo i prosperitet

 /SHUTTERSTOCK

Naziv ružmarin potječe od latinskih naziva ros i marinus, što znači ruža i more. Osim što je simbol ljubavi jer je posvećen božici Afroditi, ružmarin je i simbol mudrosti. Iako se povezuje s mediteranskim podnebljem, ružmarin je biljka koja će zbog svoje izdržljivosti gotovo jednako dobro uspjeti i na toplijoj i na hladnijoj klimi. Ružmarin se koristi kao dodatak jelima, pogotovo mesnim, kao biljka koja vašem prostoru daje divan miris, ali i kao lijek protiv glavobolje. Zbog svoje izdržljivosti može preživjeti neko vrijeme bez vode. Tijekom prve godine će vjerojatno rasti nešto sporije ali kada ga jednom posadite, cvjetat će narednih dvadeset godina.

image
/SHUTTERSTOCK

Ružmarin se smatra svetom, sunčevom biljkom, a mnogi vjeruju kako se koristi za ‘zaštitu‘ ljubavi i mladosti. No, brojni ljudi tvrde da se može koristiti i za privlačenje novca i blagostanja u dom.

Ružmarin je uvijek dobro imati, a za ritual čišćenja koristi se tako da se s dvije-tri grančice skinu listovi i ubace u vruću vodu. Neka prokuha nekoliko minuta, na laganoj vatri, da mirisne pare ispune sve prostorije.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako ste u prilici urediti ulaz u svoj poslovni prostor, dobro je biljke ružmarina – makar i sasvim malene – smjestiti u posude. Oni, tvrde ljubitelji ružmarina, privlače dobru profesionalnu energiju, dovode do procvata poslovanja i povećanja broja kupaca i klijenata.

image
/SHUTTERSTOCK

Da biste privukli novac, savjetuje se napraviti amulet od ružmarina. Ostavite par grančica da se osuše na tamnom mjestu s propuhom, zatim uklonite listove i napunite vrećicu od papira. Najbolje je ako je papir zlatne boje, prenosi Krstarica.

Ovu vrećicu možete staviti u svoju kutiju s računima, kažu da sprječava prekomjerno trošenje, ili je nositi u novčaniku kako biste privukli novac i sve vrste obilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 09:53