oprez!

Ovo sigurno niste znali: Zbog jedne pogreške koju radi većina ljudi, orhideje brzo propadnu

 /SHUTTERSTOCK

Iako je ovo egzotično cvijeće prekrasno, zahtijeva posebnu pažnju koju većina ljudi često zanemaruje. Dok se obično usredotočujemo na svjetlo, vodu i tekućine za cvjetanje, postoji jedna suptilna pogreška koju mnogi rade, a koja može biti presudna za zdravlje vaše orhideje.

Jeste li ikada razmišljali o posudama u kojima držite svoje orhideje? Ovo je vrlo važan faktor koji može utjecati na opstanak ovog divnog cvijeća. Orhideje se često stavljaju u ukrasne posude, ali to može biti prva greška. Umjesto toga, preporučuje se da orhideje ostanu u izvornim plastičnim posudama i da se te posude stave u prozirne posude, najbolje staklene.

Zašto je ovo tako važno? Svjetlost nije važna samo za lišće i cvijeće, već i za korijenje. Prozirne posude omogućuju korijenju potrebnu svjetlost koja je ključna za zdravlje orhideje. Također je važno osigurati dobar protok zraka između izvorne i nove posude kako bi se spriječilo truljenje korijena, prenosi Alo,

Dakle, sljedeći put kada budete brinuli o svojim orhidejama, nemojte zaboraviti ovaj ključni detalj koji može učiniti veliku razliku u njihovom preživljavanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:33