IZDRŽLJIVE

Ove biljke preživjet će skoro sve pa čak i ovu sušu ili hladni zrak klima uređaja

 /SHUTTERSTOCK

Ljeto u uredu teško je preživjeti bez upaljenog klima uređaja, a nije tajna da se određene biljke pod utjecajem umjetnog rashlađivanja prostora sasuše i naprosto ne uspjevaju. Ako i vi želite svoj radni prostor osvježiti biljkama, portal Indoorplantsforbegginers.com donosi konkretne vrste koje odolijevaju ovoj tehnologiji i odlično se snalaze pod upaljenom klimom.

1. Mirni ljiljan ili spatifilum

Kao ni slabo osvjetljenje, ni klima uređaj neće spriječiti ovu jednostavnu sobnu biljku da lijepo napreduje ako ju uredno zalijevate. Važno je spatifilum držati na stolu ili na povišenom jer je otrovan za životinje.

2. Zeleni ljiljan

Najbolje izgleda kad visi sa stropa, a klima joj neće smetati osim ako se ne nalazi direktno "na udaru". Stoga ako ćete pauk biljku objesiti, pazite gdje će biti smještena u odnosu na uređaj da ga možete nesmetano koristiti.

3. Bostonska paprat

Ova biljka zapravo voli niže temperature pa će, skupa s vama, "uživati" u rashlađenom uredu dok su vani nesnosne vrućine. Dodatni benefit je što ova paprat sama pročišćuje zrak.

4. Biljka zmija

Može živjeti bez svjetla, pa čak i bez vode neko vrijeme, a ako vam se klima uključi tijekom dana, pa čak i nakon što odete kući, sljedeći dan nećete doći vidjeti svoju biljku zmiju kako je uvela i tužna.

5. Puzavac

Ima ih više vrsta i možete odabrati onaj koji bojom ili dimenzijom najbolje paše u vaš ured, jer svi puzavci podjednako dobro podnose boravak u stalno rashlađivanom prostoru.

6. Aglaonema

ovo je biljka koja voli sjenu, vlagu i hladan zrak, zato će biti odličan "kolega" u ljetnim mjesecima u svakom rashlađenom uredu. Važno je samo ne micati ju previše jednom kad nađe svoju idealnu točku.

7. Sukulenti

Biljke koje spremaju vodu u svoje listove često dolaze u malim lončanicama pa su idelane za manje uredske prostore. Također odlično podnose klima uređaje, a osim što lijepo izgledaju, neki od njih imaju i druge dobrobiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 15:19