jednostavno i učinkovito

Otkrivena tajna profesionalnih cvjećara: samo dodajte ovaj sastojak u vodu i sobno cvijeće će cvjetati cijelu godinu

 /SHUTTERSTOCK

Ako je suditi po vremenu, uskoro nam stiže ozbiljnije zahlađenje, a samim time i drugačija pravila oko brige o našim zelenim ljubimcima. Naš fokus sada će biti na sobnom bilju koje zahtijeva detaljnu i redovnu njegu i brigu kako bi bilo zdravo, lijepo i cvjetalo i pravilno se razvijalo tijekom cijele godine. Prije svega, dobro je još jednom podsjetiti na važno pravilo je da je većim biljkama potrebno 40 %, a manjim biljkama 50-60 % vlažnosti zraka. Vlažnost zraka možete povećati orošavanjem odstajalom vodom sobne temperature u ranim jutarnjim satima ili postavljanjem raznih posuda s vodom na grijaća tijela kako bi se povećala vlažnost zraka u prostoriji.

image
/SHUTTERSTOCK

No, mimo toga, važno je i otkriti da postoji trik kojim se služe profesionalni cvjećari kako bi biljke i cvijeće bili zdravi cijelu godinu. Pa što rade? Odgovor - ricinusovo ulje. U litru vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 čajnu žlicu ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje se treba rastvoriti i dobro sjediniti s vodom, da ne bi opeklo korijene biljaka.

image

Ricinusovo ulje

/DEPOSITPHOTOS

A koliko često treba to raditi?

Ako biljka cvjeta jednom godišnje, onda jednom godišnje zalijevajte cvijeće ovom otopinom. Ako cvjeta kontinuirano, jednom mjesečno zalijevajte cvijeće ovom vodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:34