BRILJANTAN TRIK

Kako zapravo mjesecima očuvati svjež okus začina? Jednostavno - zamrzavanjem!

 THE SPRUCE/CANDACE MADONNA/
Raznovrsni začini neizostavan su dio našeg iskustva kuhanja, bez kojeg bi nam hrana bila dosadna i potpuno bezokusna

Posebno su nam dragi svježi začini, pa ih rado uzgajamo, kako u pravim i velikim vrtovima tako i u pomoćnim začinskim vrtovima na kuhinjskom prozoru ili balkončiću. U svakom slučaju, nije lako uvijek pri ruci imati svježe biljne začine, pa ne iznenađuje činjenica da su se strastveni kuhari amateri domislili rješenju! Na pitanje kako zapravo mjesecima očuvati svjež okus začina nametnuo se jednostavan odgovor - zamrzavanjem! Sve što vam treba jest posudica za led i najdraži začin koji ćete pripremiti za zimu, kada svježih zelenih listića više ne bude u vašem vrtu. Evo što vam je činiti.

image
THE SPRUCE/CANDACE MADONNA/

POTREBAN MATERIJAL

  • posudica za led
  • svježi začini po izboru
  • nož
  • daska
  • voda

POSTUPAK

image
THE SPRUCE/CANDACE MADONNA/

Uberite začine koje želite koristiti i dobro ih operite kako ne biste slučajno zamrznuli i kakvog kukca.

image
THE SPRUCE/CANDACE MADONNA/

Isjeckajte na dasci listove i bacite sve veće stabljike.

image
THE SPRUCE/CANDACE MADONNA/

Jednom kad je sve usitnjeno, ravnomjerno rasporedite začinsko bilje u posudicu za led i dobro napunite pojedinačne udubine.

image
THE SPRUCE/CANDACE MADONNA/

Izlijte polako vodu u posudicu te ju oprezno stavite u zamrzivač. Za 24 sata voda će se sigurno smrznuti i imat ćete predivne male začinske kockice leda koje možete po potrebi vaditi i ubacivati u lonac kako budete kuhali.

image
THE SPRUCE/CANDACE MADONNA/

Jednom kada se formiraju, izbacite kockice iz posudice za led te ih pospremite u vrećicu za zamrzavanje kako bi vam uvijek bile pri ruci.

image
THE SPRUCE/CANDACE MADONNA/

U zamrzivaču smrznute kockice sa začinima možete čuvati do godinu dana. Ovakve kockice odlične su i za koktele, u kojima zamrznuti začini poboljšavaju njihov okus i hlade vas za vrijeme ljetnih vrućina!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 23:15