VRTLARSKI TRIKOVI

Kako biste dobili ukusan plod rajčice, napravite ovo obavezno!

 /SHUTTERSTOCK

Biljka koju ćete pronaći u gotovo svakom povrtnjaku je rajčica. Relativno se lako uzgaja i daje velike, crvene, sočne plodove. Evo nekoliko dobrih savjeta koji će vam pomoći da izvučete maksimum iz sadnje rajčica.

image
/SHUTTERSTOCK

Vrsta

Uvijek je dobro pitati stručnjaka koja je vrsta rajčice najbolja za vaše uvjete uzgoja. Primjerice, na otvorenom prostoru s puno sunca ili na balkonu. Samo zato što se određena sorta prodaje u svim rasadnicima, ne znači da će dobro rasti u svim uvjetima.

Sadnja

Bez obzira jesu li biljke kupljene u trgovini ili ste ih sami posadili, uvijek ih ostavite jedan do tri dana prije sadnje. To omogućuje gornjem dijelu biljke da raste prema gore. Posadite korijen i polovicu biljke rajčice u tlo. Ovakav način sadnje ojačat će biljku.

image
/SHUTTERSTOCK

Zaštita

Kako biste zaštitili biljke od vjetra, ogradite ih žicom duljine 5 metara na udaljenosti od oko 25 centimetara promjera od stabljike.

Stavite kantu vode između dvije stabljike, koje ćete probušiti s donje strane i sa strane. Stavite dno kante u zemlju, zatim je napunite vodom i gnojivom koje hrani tlo tako što curi kroz rupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:43