Japan oduševljava!

Inicijativa najčitanijeg dnevnog lista: Nakon čitanja zasadi novine i narasti će cvijeće!

 Ono Yoshinaka
Brojne škole u Japanu odlučile su da na ovom pozitivnom primjeru nauče učenike o važnosti čitanja i poštovanju prema prirodi

Kako od novina može nastati cvijeće, naučili smo na primjeru iz Japana. Naime, jedan od njihovih najčitanijih dnevnih listova Mainichi izumio je novine koje su u potpunosti ekološke. Drugim riječima, ako ih zasadite, procvjetat će! Riječ je o novinama napravljenim od recikliranog papira koji sadrži sjemenke biljaka, a koje nakon čitanja možete jednostavno zasaditi.

-Tako se kreativan način povećava količina zelenila u kućama i gradovima, održava ravnoteža u prirodi i smanjuje količina otpada koji završi na odlagalištu otpada - poručuju u ovim novinama.

image
Ono Yoshinaka
image
Ono Yoshinaka

To nije prva ekološka inicijativa koju je pokrenuo ovaj japanski dnevni list. Njihova posvećenost zaštiti okoline već je dobro poznata zahvaljujući brojnim tekstovima o biljkama i hortikulturi, ali i kampanji za donaciju vode predjelima pogođenim sušom. Ove ekološke novine postigle su veliki uspjeh među čitateljima, a brojne škole u Japanu odlučile su da na ovom pozitivnom primjeru nauče učenike o važnosti čitanja i poštovanju prema prirodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:42