5. međunarodni

Dan očaranosti biljkama na Agronomskom fakultetu

 

Obilježavanje 18. svibnja kao međunarodnog Dana očaranosti biljkama (Fascination of Plants Day) započelo je u svijetu 2012. godine. Agronomski fakultet uključio se aktivno u inicijativu od samog početka, i to kao koordinator za Republiku Hrvatsku. Tijekom posljednjih sedam godina organiziran je veliki broj predavanja, radionica, izložaba, posjeta laboratorijima, pokusnim i proizvodnima nasadima te ostalih aktivnosti povezanih s biljkama.

Peti međunarodni Dan očaranosti biljkama 2019. (DOB 2019) organizirat će znanstvenici koji proučavaju biljke, a pod pokroviteljstvom Europske organizacije za biljne znanosti (EPSO). Cilj je ove akcije okupljanje što više ljudi iz cijelog svijeta koji su očarani biljkama i oduševljeni važnošću biljnih znanosti u poljoprivredi, održivoj proizvodnji hrane, hortikulturi, šumarstvu kao i u industriji neprehrambenih proizvoda poput papira, građevnog drva, kemikalija, energije i lijekova. Također, jedna od ključnih poruka bit će i uloga biljaka u očuvanju okoliša.

Ako se želite uključiti ili posjetiti 5. međunarodni Dan očaranosti biljkama, kontaktirajte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. ili posjetite plantday18may.org, Facebook-stranicu Dan očaranosti biljkama ili Instagram @dobafz.

FOTO FB: Dan očaranosti biljkama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 04:57