NAJBOLJI ANTIOBIOTIK

Ako češnjak pohranite na ovaj način, biti će svjež i ukusan najmanje godinu dana

 /SHUTTERSTOCK

Češnjak je jedan od najčešće korištenih sastojaka u kuhanju. Izvrstan je za začinjavanje ili pripremu izvrsnih jela. Ali ne samo to, fantastičan je prirodni antibiotik, mnogi ga jedu i sirovog. Iz ovih razloga često se pitamo kako ga možemo što duže zadržati svježim? Otkrili smo da postoji nevjerojatna metoda koju znaju samo kuhari

Kako pohraniti češnjak: sve pojedinosti

Češnjak je u stanju regulirati krvni tlak i značajno smanjiti razinu kolesterola. Zahvaljujući svojim snažnim svojstvima, može detoksificirati jetru. Često mu se ne pridaje dovoljna pažnja, ali nutricionistički je jedan od najmoćnijih.

Ovaj sastojak prirodno je antibakterijsko sredstvo koje se bori protiv crijevnih parazita i jača imunološki sustav. Osim toga, prirodno je protuupalno sredstvo, regulira cirkulaciju i zbog toga sprječava kardiovaskularne bolesti.

image
/SHUTTERSTOCK

Zimi nam je saveznik broj jedan jer nas odlično liječi od sezonske gripe. Važno ga je imati kod kuće, ne samo zato što ga možemo koristiti u kuhinji, već i zbog našeg zdravlja. Postoji fantastičan način kako održati češnjak svježim dugo vremena, najmanje godinu dana.

Prvo uzmite pola kilograma režnjeva češnjaka i potopite ih u toplu vodu oko sat vremena. Nakon što ste ih osušili, ogulite ih i vidjet ćete da se lako gule jer je kožica omekšala.

Zatim stavite sve režnjeve češnjaka u steriliziranu staklenu teglu. Zatim uspite dvije žlice krupne soli. Sada možete dodati nekoliko žlica jabučnog octa ili po želji preliti vinskim octom, taj sastojak pomaže da češnjak ostane netaknut.

Prije nego zatvorite staklenku poklopcem, odrežite krišku limuna i stavite je na češnjak. Staklenku dobro zatvorite i protresite da se svi sastojci pomiješaju.

Ovo će vaše režnjeve češnjaka održati u savršenom stanju više od godinu dana i neće istrunuti. I ne samo to, jer ih možete konzumirati kada želite, a da ih ne morate guliti svaki put kada ih trebate upotrijebiti. Ovu metodu koriste mnoge kuharice, praktična je i nadasve učinkovita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 15:30