NJEŽNE DEKORACIJE

Bajkovite ružičaste ideje za blagdansko uređenje doma

Svi priželjkujemo bijeli Božić, a glavne boje nas asociraju na ovo doba godine su crvena, zelena, znatna... A što je s ružičastom? Ljubitelji ružičaste boje sada mogu doći na svoje, pronašli smo fantastične ružičaste dekoracije.
Foto: Craftberry Bush

Prema Feng-shui filozofiji ružičasta je boja povezana s energijom ljubavi i braka. Općenito, ona simbolizira sve liijepo, šarmantno, romantično, djevojačko i slatko. Ova se boja najčešće povezuje s djevojčicama, no u mnogim drugim kontekstima, kao što je interijer, može izgledati profinjeno, ukusno i elegantno. S ružičastom se osim bijele, predivno slažu zelena i crna boja s kojima može stvoriti lijepi elegantni balans. Osim toga, kombinirajući je s crvenom ili narančastom stvara dinamične i jarke nijanse pune energije.

Na Pinterestu smo pronašli predivne ružičaste ideje za božićne dekoracije. Iako ova boja nije uobičajena za blagdane, u ove se božićne scenarije savršeno uklopila. I to baš na vrijeme za prikupljanje božićne inspiracije za uređenje doma za sve one koji su trenutno u fazi planiranja.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: homesthetics.net

U interijerima se najčešće koristi svijetla pastelna nijansa ružičaste boje koja pozitivno i umirujuće djeluje na stvaranje atmosfere unutar prostorije. Često se koristi u djevojačkim domovima i sobama. Također, budući da je dokazano da djeloje umirujuće i smanjuje stres, slično kao i plava boja, neke prigušenije i pastelne nijanse ružičaste boje mogu se pronaći i u uredima.

Foto: woonstijl.nl

Foto: @kara_hynes/Instagram

Foto: Craftberry Bush

Foto: Tumblr

Foto: blog Honey We Are Home

Foto: Birds Party

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 12:30