VIKEND KOLAČ

Napravite sočan biskvit kolač s malinama, najbolji je uz sladoled ili na plaži nakon kupanja

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Nema boljeg od jednostavnog, a ukusnog voćnog kolača na vruće ljetno poslijepodne

Sada je već sasvim jasno da jednostavno obožavamo slastice priprema kojih ne oduzima previše vremena, a ovaj sočan biskvit s malinama i ricottom upravo je jedan od naših ljetnih favorita. Sve što će vam trebati su brašno, jaja, šećer, maslac, ricotta i maline, a po želji možete dodati i ekstrakt vanilije ili čak koju šaku orašastih plodova, poput primjerice badema.

Ako pri ruci nemate maline, koristiti možete i drugo bobičasto voće, poput borovnica, ribizla ili kupina, a u ovoj kombinaciji dobro će se snaći i komadići breskve ili marelice.

U slučaju da u hladnjaku nemate ricottu, i za to imamo jednostavno rješenje. S obzirom na mekanu teksturu i činjenicu da je ricotta vlažan sir blago slatkastog, mliječnog okusa, najbolje je potražiti alternative koje imaju približno iste karakteristike. Koristiti tako možete klasičan svježi sir, koji ste najprije dobro promiješali kako biste se riješili grudica, ili krem sir kojem ste dodali žlicu ili dvije kiselog vrhnja. No, za najbolji rezultat, svakako razmislite o odlasku do supermarketa kako bi vaša slastica ispala baš kako treba. Naime, ricotta slastice čini okusom bogatijima i laganijima i upravo je zato savršen dodatak slatkim ljetnim zalogajima. Recept za upravo jedan takav, sočan i lagan kolač potražite u nastavku.

Trebat će vam:

100 g glatkog brašna

100 g oštrog brašna

130 g šećera

1 prašak za pecivo

3 jaja

200 g ricotte

malo ekstrakta vanilije

120 g maslaca

1 mjerica smrznutih malina

Priprema:

Pomiješajte brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Pomiješajte jaja, ricottu, vaniliju i otopljeni maslac. Spojite ove dvije smjese. Lagano umiješajte maline. Pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Poslužite s kuglicom sladoleda ili spakirajte pa ponesite na plažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 09:14