NAĐE SE I KOJI BUREK

Pekarnica u Puli nudi kruh i peciva od jučer po nižim cijenama, paket od 2 komada košta 7 kuna

 Ivana Nobilo/Cropix
Na ideju je došao pokojni muž vlasnice, a ona ne planira uskoro stati s ovom praksom...

Vlasnica pekarnice u centru Pule, u sklopu tamošnje tržnice, pokrenula je pravi val pozitivnih reakcija kada su se ovih dana mediji raspisali o njezinom poslovnom potezu. U svojoj maloj pekarnici, naime, prodaje kruh "od jučer" po nižim cijenama, piše Glas Istre. Osim kruha, ovdje nude i ostale proizvode koje nisu uspjeli prodati dan ranije, a sve po više nego dobroj cijeni od tek 7 kuna.

"Moj pokojni muž došao je do te ideje, a ja sam je zadržala u praksi, ima tome dugi niz godina", rekla je vlasnica pekarnice za Glas Istre.

Dodaje i kako smatra da bi i druge pekarnice mogle preuzeti ovu praksu s obzirom na činjenicu da se proizvodi "od jučer" prodaju itekako dobro. Kako piše Glas Istre, u trenutku kada su i sami svratili na adresu kako bi se još jednom uvjerili u ponudu, dio s takvim proizvodima bio je već prazan.

Vlasnica pekarnice rekla je kako, primjerice, kruh ruža kod njih inače košta 9 kuna, a kako dvije štruce ispečene dan ranije koje nisu uspjeli prodati koštaju 7 kuna. Osim kruha, nerijetko tako ostane i bureka te drugih pekarskih proizvoda.

"Sve što nam ostane, pakirano po dva, bez obzira na cijenu u redovnoj prodaji, prodajemo po sedam kuna i tako nam je lakše. Rijetko nam ostaje tih proizvoda, uglavnom se sve proda."

U slučaju da se nešto i ne uspije prodati, ide u otpis. Vlasnica je otkrila i kako ima ljudi, najčešće žena, koje uzmu po četiri, pet paketa kruha pa ih smrznu i koriste po potrebi. Smrznuti kruh, naime, vrlo jednostavno ponovno možete učiniti iznutra mekim, a izvana hrskavim tostiranjem ili umatanjem u foliju i zagrijavanjem u pećnici.

Dodala je i kako nema namjeru mijenjati praksu i prestati s prodajom po nižim cijenama jer, kaže, to radi na svoju, ali korist svih kupaca.

"Ta nam cijena može pokriti barem brašno, ali sve je bolje nego baciti", komentirala je vlasnica pekarnice za Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:52