U ZAGREBU

KREDENCA ZDRAVLJA: Trgovina u kojoj se uz čašu svježeg soka može i učiti o zdravoj prehrani!

 Marko Todorov / Hanza Media
Sve je počelo kad je Sanja Dajak Matanović prije šest godina promjenom načina života i prehrane smršavjela čak pedeset kilograma i spoznala koliko je pravilna i zdrava prehrana bitna za zdravlje.

Potom je završila edukaciju u coachingu, učila o hrani i odlučila i druge ljude poučiti koliko je bitno brinuti o svom organizmu. I, tada se, sa suprugom Silvijom rodila ideja o otvaranju posebne trgovine zdrave prehrane.

Zagreb, 091017.
Trgovina Kredenca zdravlja.
Sanja Dajak Matanovic, vlasnica trgovine Kredenca zdravlja.
Na fotografiji: Sanja Dajak Matanovic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

- Nije mi trebalo mnogo za odlučiti što ću staviti na police, jer dobru i kvalitetnu, onu pravu domaću hranu povezujem s mojom bakom Marom s Pelješca koja je cijeli život provela na zemlji, u povrtnjaku, voćnjaku i vinogradu, a ja sam odrasla jedući te divote - rekla je Sanja pokazujući nam restaurirani stari bakin kredenc koji dominira trgovinom “Kredenca zdravlja” u zagrebačkoj Talovčevoj ulici kraj zapadnog kolodvora.

Zagreb, 091017.
Trgovina Kredenca zdravlja.
Sanja Dajak Matanovic, vlasnica trgovine Kredenca zdravlja.
Na fotografiji: trgovina.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Naime, ladice i police su pune delikatesnih hrvatskih proizvoda poput medova, džemova, namaza i začina, ručno rađenih čokolada, ribljih i mesnih delikatesa, ulja... U ponudi je čak i prirodna hrana za pse, a ako želite u maloj kuhinjici Sanja ili Silvio mogu vam pripremiti svježi, hladnoprešani sok ili smoothie. U jednom kutku trgovine nalazi se i sofa, ako želite podijeliti iskustva sa Sanjom, pa nije čudo da su zbog atmosfere dućan počeli zvati “lounge trgovina” u kojoj će se uskoro početi održavati i radionice o hrani i kuhanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 21:30