VIDEO

Zvuči poput Formule 1, pogledajte kako najskuplji Mercedes u povijesti juri 350 km/h na autocesti

Vozač je sam bio šokiran snažnim ubrzanjem svojeg automobila pa nije želio isprobati još jedno ubrzanje u kojem bi možda pojurio i brže

Mercedes AMG One

Hiperautomobil AMG One pravo je čudo tehnologije. Mercedes, bez previše pretjerivanja, tvrdi da je ovo Formula 1 za cestu. Tako primjerice ima motor identičnog obujma i broja cilindra kao i F1 bolidi.

V6 obujma 1,6 litara napravljen je na osnovi motora iz Mercedesove Formule 1 i vrti se od čak 11.000 o/min, a uz hibridnu pomoć od tri električna motora koja je također slična onoj iz F1, auto je i izuzetno snažan te ima 1064 KS što znači da bi trebao biti i jako brz na ravnome.

Dokaz za to sada stiže u obliku YouTube videa u kojem se Mercedes AMG One vozi njemačkom autocestom, gotovo do svoje maksimalne brzine.

image

Mercedes AMG One

Maskirani kolekcionar auta koji stoji iza njemačkog popularnog YouTube kanala Gercollector snimio je nedavni izlet s vlastitim Mercedes-AMG One na autocesti gdje nema ograničenja brzine.

Automobil je kao iz šale uspio postići najveću brzinu od 347 km/h prije nego što je vozač morao usporiti zbog prometa. Vozač je sam bio šokiran snažnim ubrzanjem svojeg automobila pa nije želio isprobati još jedno ubrzanje u kojem bi možda postigao i veću brzinu.

AMG tvrdi da je najveća brzina za One 350 km/h, ali uzimajući u obzir kako je automobil "vukao" kada je vozač morao usporiti, vjerujemo da je prava maksimalna brzina još veća. S masom praznog vozila od oko 1700 kilograma i aktivnim aerodinamičkim sustavom koji ima i DRS sustav iz F1 za smanjenje otpora zraka vjerujemo da bi ovaj auto pojurio i do 360 km/h, sudeći prema ovoj snimci.

image

Mercedes AMG One

Osim ubrzanja, fascinirali su nas i zvukovi koje ovaj automobil proizvodi u vožnji. Uz vrištanje V6 motora koji zvuči baš kao motor iz aktualnih bolida Formule 1, u automobilu se povremeno čuje i samo prilično glasan zvuk električnih motora dok One ležerno krstari njemačkom autocestom potpuno električnom načinu rada. Tu je i zveketanje mjenjača dok se automobil kreće svojim putem prema prilagođenom sekvencijalnom mjenjaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 20:10