VIDEO

Žuta minuta: Podivljao na vlasti pa im viličarom porazbijao automobile, kamione i policijska vozila

Očito uzrujan što su se ‘utjerivači dugova‘ vlasti pojavili na njegovom imanju, muškarac u viličaru napao je brojna službena vozila

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Šveđanin je divljao viličarom nakon što su se policija i vladini dužnosnici pojavili na njegovom posjedu. Muškarac, u svojim 50-ima, mora platiti milijun švedskih kruna (85.000 eura) za svoje postupke, koji su snimljeni videom.

Događaj se dogodio u proljeće 2021., u sjevernom dijelu pokrajine Uppland, na istočnoj obali Švedske. Incident je započeo kada se Kronofogden, švedska vladina agencija zadužena za naplatu dugova, pojavila na posjedu muškarca. Osim Kronofogdena, u akciju je bila uključena i policija.

Nejasno je što su konkretno agencije trebale prikupiti, no muškarac se razbjesnio, ušao u utovarivač i počeo divljati. U videu koji je podijeljen na švedskom kanalu SVT, može se vidjeti kako muškarac napada sve, od automobila do kamiona.

U jednoj sceni, utovarivač podiže stražnje kotače Volvo karavana s tla i nekoliko metara u zrak, prije nego što ga pusti da ponovno padne i udari u tlo. Zatim počinje napad na kamion. Jureći prema njemu, počinje ga gurati svojim priključkom za viličar. Utovarivač se zatim povlači nazad, a zatim se ponovno zabija u kamion, pri čemu trga dio karoserije s prednjeg dijela.

Osim što je bio iznenađujući, video je također bio koristan za vlasti, koje su ga iskoristile kao dokaz. Čovjek je optužen za dvije točke zakona: teška šteta i sabotaža u policijskoj operaciji. Muškarac je odbacio odgovornost za potonju optužbu, izjasnivši se krivim samo za tešku štetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:49