razotkrivanje

Žena radila u autosalonu, pa odlučila prestati šutjeti: ‘Evo kako će vas izmanipulirati, puni su trikova‘

Djevojka je otkrila kako prodavači manipuliraju kupcima, posebno onim mladim, da uzmu kredite koje si jedva mogu priuštiti

Autosalon ilustracija

 Profimedia

Oslanjajući se na svoje iskustvo rada u salonu automobila, influencerica na društvenim mrežama Roxy Stylez razotkrila je "zle" taktike koje koriste prodavači automobila kako bi iskorištavali naivne kupce. U svom posljednjem TikTok videu, Stylez je otkrila kako prodavači manipuliraju kupcima, posebno onim mladim, da uzmu kredite koje si jedva mogu priuštiti.

Stylez počinje dijeljenjem svog prošlog iskustva u prodaji auta, bacajući svjetlo na neetičke prakse. Stylez kritizira njihovu prodajnu taktiku, tvrdeći da vrše pritisak na mlade kupce, posebno 18-godišnjake, da dignu kredite za automobile koje će godinama teško otplaćivati. "Vidjela sam kako ovaj autosalon zakopava 18-godišnjake u njihovo vozilo za cijeli život", kaže ona.

image

Autosalon ilustracija

Profimedia

Stylez upozorava mlade kupce automobila da budu oprezni s taktikom prodaje. Ona tvrdi da zastupstva mogu "pokopati" neiskusne kupce precijenjenim automobilima, ostavljajući ih zaglavljenima u financijskim problemima i dugovima koji će u idućim godinama biti mnogo viši od stvarne vrijednosti automobila.

Čak ni davanje auta pod račun neće pomoći, jer se negativni kapital samo prebacuje na sljedeći zajam. "Reći će vam da dugujete 50.000 dolara za automobil koji sada vrijedi samo 10.000 dolara. Nemojte dopustiti da vam se to dogodi", kaže Stylez u videu.

@roxystylezz26 LET ME SAVE YOU MONEY!!!! Dont ever sign paperwork on the first pencil! They will be LAUGHING at you in the back room. #car #lesson #learn #inspo #momtok #redhead ♬ original sound - Roxy Stylez

Influencerica se nada da će potencijalne kupce automobila educirati kako bi izbjegli ove zamke i donosili pametnije odluke u prodajnom salonu. Informiranost je prvi korak prema preuzimanju kontrole nad kupnjom automobila.

Ona predlaže zanimljivu strategiju pregovaranja, odnosno da na početku prodavačima kažete da niste zainteresirani davanje vašeg trenutnog automobila pod račun i usredotočite se isključivo na kupnju određenog automobila iz njihove ponude. Tako zastupstvo neće uzeti u obzir vrijednost automobila prilikom pregovaranja o cijeni novog automobila.

Bivša prodavačica savjetuje da odete na oglasnik i potražite vozilo koje kupujete i vozilo koje dajete "pod račun". Na web stranici pažljivo provjerite cijenu ovisno o kilometraži i godini proizvodnje. To je realna cijena. Stylez naglašava važnost pridržavanja otkrivenih cijena tijekom pregovora.

Ako salon pokuša opravdati višu cijenu spominjanjem potrebnih popravaka, kao što je zamjena vjetrobranskog stakla, pristojno ih podsjetite da moraju riješiti pitanja sigurnosti prije prodaje automobila. Nema potrebe izražavati pretjeranu zahvalnost za ove popravke, jer one osiguravaju da automobil zadovoljava sigurnosne standarde.

Nakon toga slijede pregovori. Stylez naglašava da početna cijena koju će vam dati u zastupstvu vjerojatno nije najbolja ponuda. Predlaže da budete spremni otići ako vam cijena ne odgovara. Važno je zapamtiti da je prva ponuđena cijena obično početna točka za pregovore, a ne konačna ponuda.

image

Autosalon ilustracija

Profimedia

Stylez savjetuje da ciljate na cijenu blisku onoj koju ste pronašli u oglasniku tijekom istraživanja. Ako prodavači nisu voljni popustiti, pristojno im zahvalite na vremenu i dajte im do znanja da ćete nastaviti s potragom. Možete čak spomenuti da ste kontaktirali druge salone s boljim ponudama. To ih može potaknuti da preispitaju svoju poziciju ili ponude konkurentniju cijenu.

Stylez dijeli zanimljivu strategiju koju je koristila kada je kupovala svoj Jaguar. Nazvala je drugu trgovinu dok je bila u sadašnjoj, prebacivši poziv na spikerfon kako bi je prodavač mogao čuti. Međutim, nije otkrila točnu cijenu koju je naveo drugi zastupnik. Ova taktika potencijalno može izvršiti pritisak na prodavača u trenutnom salonu da ponudi konkurentniju cijenu.

Ispričala je kako je svojedobno odlučila ne mijenjati vlastiti automobil i fokusirala se isključivo na cijenu novog vozila. Jasno je izrazila željenu cijenu i spremnost da ode ako ne bude ispunjena, piše ibtimes.co.uk.

Ovaj izravan pristup uključivao je preuzimanje inicijative i potencijalno revidiranje početne ponude kako bi bila što bliža njenoj željenoj cijeni. Također predlaže taktiku u kojoj možete zapisati željenu cijenu za automobil i pristojno obavijestiti prodavača da su drugi zastupnici ponudili sličnu cijenu. To ih može potaknuti da ponovno razmotre svoju ponudu.

Također je važno biti svjestan da su saloni često franšize u individualnom vlasništvu, a ne nužno dio jedne velike korporacije. Nakon što postignete cijenu koja vam odgovara, Stylez preporučuje da razmotrite sve dodatne značajke ili pakete koje nudi zastupništvo, kao što su dodaci za vozilo poput tepiha ili planovi održavanja vozila.

image

Autosalon ilustracija

Profimedia

Pregovarajte o ovim dodacima kao i o cijeni automobila kako biste osigurali najbolju vrijednost. Ona predlaže razmatranje produženog jamstva, ali naglašava da i to treba istražiti. Produljena jamstva mogu varirati u cijeni, stoga je važno razumjeti pokrivenost i usporediti cijene prije donošenja odluke.

Stylez također spominje strategiju koju neki ljudi koriste: prvo pregovaranje o cijeni novog automobila, dovršavanje papirologije, a zatim spominjanje zamjene.

Ova taktika ima za cilj spriječiti zastupstvo u napuhavanju cijene automobila koji se kupuje kako bi kompenzirala nižu vrijednost zamjene. Međutim, važno je biti svjestan da zastupstvo može shvatiti ovaj pristup kao obmanjujući i da on može naštetiti pregovaračkom procesu.

Poznavanje vaših prava i istraživanje osnova kupnje automobila prije posjeta prodajnom salonu može vas osnažiti da donosite informirane financijske odluke. To vam može pomoći da izbjegnete situacije kao što su prekomjerne rate ili neočekivani dodatni troškovi.

Spomenula je i neke situacije u kojima su prodavatelji naveli kupce na "tanak led". Jedna mlada žena završila je s mjesečnom otplatom od 700 dolara za Teslu, a na kraju si nije mogla priuštiti ni samu vožnju automobila, dok je jedna majka morala prodati svoj auto iz snova nakon što su kamate na kredit narasle na 40.000 dolara!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:11