u san Franciscu

Waymo je otvorio robotaksi vožnje za sve: Najpoznatija influencerica već testirala uslugu, evo kako je bilo

Dosad je Waymo vozio isključivo na pozivnicu, kao dio desetljeća dugog procesa testiranja

Vožnja u Waymu

 Youtube screenshot

Waymo u vlasništvu Alphabeta (Google) otvorio je svoju robotaksi samovozeće vožnje za sve korisnike San Francisca, priopćila je tvrtka u utorak.

U postu na blogu, Waymo je kazao kako se gotovo 300.000 ljudi prijavilo za uslugu pod nazivom Waymo One, od kada je tvrtka u vlasništvu Alphabeta otvorila svoju listu čekanja. Tvrtka je započela komercijalne putničke operacije u kolovozu nakon razdoblja testiranja, piše CNBC.

image

Autonomni Waymo

Profimedia

"Predani smo postupnom i odgovornom rastu naše usluge", rekli su iz Wayma u objavi. "Blisko surađujemo s gradskim i državnim dužnosnicima, osobama koje prve reagiraju i zalažemo se za sigurnost na cestama kako bismo osigurali da naša usluga pomogne lokalnim zajednicama da dobiju pristup pouzdanom, sigurnom, ekološki prihvatljivom prijevozu i pozitivno utječe na mobilnost."

To je drugo uvođenje u cijelom gradu za Waymo, nakon Phoenixa 2020. godine. Waymo One također posluje u ograničenom kapacitetu u Los Angelesu i Austinu u Teksasu. Od veljače, tvrtka je imala oko 700 vozila u floti Waymo One, uključujući oko 300 automobila u sklopu svoje usluge u San Franciscu.

image

Autonomni Waymo

AFP

Podsjetimo, vozila bez vozača posljednjih su se mjeseci suočila s određenim otporom javnosti nakon sudara i drugih nesreća, a kod Wayma su u sklopu testiranja zabilježene 22 nesreće, zbog kojih je sada pod istragom. Međutim, kompanija blisko komunicira s Nacionalnom upravom za sigurnost prometa na cestama i lokalnim tijelima koje prve reagiraju.

Ukupno, 15-godišnji projekt, koji je postao Waymo 2016. godine, prešao je oko 32 milijuna potpuno autonomnih kilometara i gotovo dva milijuna plaćenih putovanja u vožnji, rekli su iz Wayma. Pogledajte kao izgleda vožnja u robotaksiju Wayma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 23:03