‘SUBEVO‘

Voli jednako Subaru Imprezu WRX i Mitsubshi Lancer EVO pa napravio ‘hibridnu verziju‘!

Suparnički modeli imali su slične dimenzije, kutijaste proširene blatobrane, gotovo identične linije prozora i veliko krilo straga

Projekt 'Subevo'

 YouTube Screenshot

Rivalstvo između Subaru Impreze WRX i Mitsubishija Lancer Evolutiona bilo je jedno od najvećih u novijoj automobilskoj povijesti. Ipak, kako bi naljutio sve fanatike jednog ili drugog tima, Jonah iz Washingtona je odlučio stvoriti spoj dvaju automobila kojeg naziva 'Subevo'.

Frankenstein japanskih sportskih limuzina izrađen je kombinacijom prednjeg dijela Mitsubishija Evolutiona IX-a, s ostatkom karoserije Subarua Impreze WRX-a 'Blobeyea', modele iz istog razdoblja.

image

Projekt 'Subevo'

YouTube Screenshot

Suparnički modeli imali su slične dimenzije, kutijaste proširene blatobrane, gotovo identične linije prozora i klasičnu siluetu s velikim krilom straga. Kao rezultat toga, spoj izgleda čudno prirodno, do te mjere da neuvježbano oko ne dovodi u pitanje njegov integritet u cjelini. Ipak, pravi fanovi vjerojatno će osjetiti mučninu u trbuhu kad pogleda automobil.

image

Projekt 'Subevo'

YouTube Screenshot

'Zalijepiti Mitsubishijevo lice na Subaru' možda ne zvuči tako teško, ali je ipak zahtijevalo puno posla. Dok se poklopac motora gotovo pričvrstio na tvorničke rupe, Jonah je morao izrezati prednji kraj i kompenzirati zavarivanjem cijevi. Drugi problem bila je veličina Evo-vih prednjih svjetala što je rezultiralo eliminacijom Subaruovog klima uređaja i ABS-a.

image

Projekt 'Subevo'

YouTube Screenshot

Osim toga, Lancer Evo IX nešto je širi od Impreze WRX-a, što znači da su prednji branici trebali biti podešeni. Genijalno rješenje bilo je kombiniranje dijelova prednjih branika iz oba automobila kako bi se postigao gladak prijelaz na prednja vrata.

image

Projekt 'Subevo'

YouTube Screenshot

Unatoč svim preprekama, automobil je skoro gotov. Potrebno je još poraditi na međuhladnjaku i prednjoj rešetki. Jonah se odlučio za metalik Soul Red nijansu koja više pristaje Mitsubishiju u smislu tradicije. Odabrao je i novi set BBS naplataka koji lijepo ispunjavaju lukove kotača. Automobil nema oznake što je vjerojatno najbolja opcija za spoj.

Subaruov 2,0-litreni boxer modificiran je downpipeom, novim usisom, turbopunjačem, mlaznicama za 1000 cc, HKS blow-off ventilom i još mnogo toga... Konačno, Subevo je također dobio set opruga za ovaj spušteni izgled. Cijeli proces izrade projekta možete pogledati na YouTube kanalu Shood B Good.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 00:25