drska krađa

Vlasnici autosalona to ne pamte: Lopovi za nekoliko sekundi ukrali dva Lamborghinija s parkirališta

Ukradeni automobili, Lamborghini Huracan i Urus, procjenjuju se na ukupno oko 500.000 dolara

Salon Lamborhgini, ilustracija

 Profimedia

Vlasnici autosalona McLaren Bostonu predgrađu istoimenog grada u SAD-u, ostali su šokirani kada su se vratili na posao nakon američkog Dana zahvalnosti i otkrili da su im dva Lamborghinija ukradena s iz dvorišta salona.

Krađa se dogodila u ranim jutarnjim satima u četvrtak, 23. studenog u mjestu Norwell nadomak Bostona, gdje je smješten salon koji se bavi prodajom novih i rabljenih luksuznih auta. Sigurnosne snimke sa zgrade autosalona pokazuju da su dvije osobe provalile u dvorište autosalona, te se mirno odvezle, svaka u "svojem" Lamborghiniju.

Ukradeni automobili, Lamborghini Huracan i Urus, procjenjuju se na ukupno oko 500.000 dolara. Nažalost, policija još nije otkrila točnu metodu kojom su lopovi ukrali vozila.

Sigurnosna snimka pokazuje kako je jedan od lopova uspio otključati Huracan, očito bez razbijanja prozora, te se odvezao za samo nekoliko sekundi. Iako još nije razjašnjeno kako su točno to učinili, postoji niz načina na koje kradljivci automobila elektronički provaljuju u moderna vozila.

Poznato je da lopovi koji žele ukrasti automobil često upotrebljavaju jednostavan relej koji hvata i replicira signal originalnog ključa, ako je on u blizini, primjerice u zgradi auto salona. Postoje i metode kojima se koriste određeni priključci, recimo na svjetlima, kako bi se pristupilo elektronici vozila i otključalo ga.

No ta metoda obično traje mnogo duže od ovoga što se vidi na snimkama. Također, u brojnim provalama lopovi su jednostavno ukrali originalan ključ iz salona te se mirno odvezli, no ovdje nema naznaka da je provaljeno u zgradu autosalona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:28