INOVATIVNA METODA

Video: Evo kako se nevjerojatno efikasno uklanja hrđa s auta s pomoću lasera

Uklanjanje hrđe laserom

 YouTubbe Screenshot

Do sada nismo znali da se hrđa s automobilima može uklanjati i s pomoću lasera, no metoda očito postoji i nevjerojatno je efikasna. Slojevi hrđe s automobila uz pomoć nje nestaju kao da su uklonjeni nekom čarolijom.

YouTube kanal I Am Detailing nedavno je dobio priliku izvršiti temeljito detaljiziranje i kozmetičko renoviranje zapuštenog primjerka treće generacije Toyote 4Runner. Kako bi to uspješno učinili u tvrtki su upotrijebili sve alate koji su im bili na raspolaganju. Nakon uklanjanja bilo kakve prljavštine i ulja pjeskarenjem suhim ledom, stručnjaci s kanala upotrijebili su laserski stroj za čišćenje velike snage od 1000 W koji, prema opisu u videu, košta više od 100.000 dolara.

image

Uklanjanje hrđe laserom

YouTubbe Screenshot

Laserski stroj efikasno uklanja tragove hrđe s ovog 4Runnera. Osim na podvozju, bez problema uklanja hrđu i na osjetljivim dijelovima kao što su kočioni diskovi, čeljusti, i kućišta bubnja. Iako se u videu radi uglavnom samo o čišćenju i pranju auta, on je nevjerojatno zarazan za gledati.

image

Uklanjanje hrđe laserom

YouTubbe Screenshot

Nakon laserskog tretmana, 4Runner prolazi kroz temeljitu rundu pranja, korekcije boje, detalja i dodavanja keramičkog premaza. Rezultat svega je da 30 godina star automobil izgleda kao da je nov i da nikada nije bio vožen. Svi metali, plastika i obojene plohe izgledaju besprijekorno. Vlasnik će sigurno biti izuzetno zadovoljan sa svojim automobilom, no ne znamo kako je reagirao na cijenu u ovog detailinga. S obzirom na korištenu opremu i opsežnost posla postupak sigurno nije ni malo jeftin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:32