AUKCIJA

Prodaje se Aston Martin V8 iz 1973. iz filma o James Bondu: Očekuje se suluda cifra

Ovaj Aston Martin V8 iz 1973. jedan je od samo četiri kompletna automobila koji su imali glavnu ulogu u filmu o Jamesu Bondu iz 1987.

Aston Martin V8 ”The Living Daylights”

 RM Sotheby‘s

Jedan od samo četiri ispravna Aston Martin V8 automobila s kamerom korištenih u snimanju filma o Jamesu Bondu iz 1987., "The Living Daylights" dolazi na aukciju, a nakon temeljite restauracije poslužit će kao savršen dodatak nečijoj kolekciji.

image

Aston Martin V8 "The Living Daylights"

RM Sotheby‘s

Sada opremljen ispravnim V8, skijama i raketnim potisnikom koji ispaljuje plamen, automobil je imao buran život. Prvi put prodan 1973., automobil je kupljen od strane filmske kuće EON Productions 1986., jer je Aston Martin u to vrijeme imao 18 mjeseci dugu listu čekanja za nove automobile.

image

Aston Martin V8 "The Living Daylights"

RM Sotheby‘s

Izvorno obojen u Tudor metalik zelenu s motorom s ubrizgavanjem goriva i automatskim mjenjačem, proizvodni tim ga je morao prelakirati u Cumberland sivu, dodati poklopac motora s modela s rasplinjačem i krovni otvor te ažurirati sve detalje koji su redizajnirani otkako je automobil prvi put prodan prije 13 godina.

image

Aston Martin V8 "The Living Daylights"

RM Sotheby‘s

Osim toga, dobio je uklonjive skije i propelerski raketni potisnik kako bi bio prikladan za James Bonda. Ovaj je primjer korišten za scenu u kojoj se trebao voziti niz brdo snježnog nasipa. Kako bi olakšali cijeli proces, proizvodni tim je uklonio motor i mjenjač.

image

Aston Martin V8 "The Living Daylights"

RM Sotheby‘s

EON Productions zadržao je automobil do 1995., a tada je prodan poznatom kolekcionaru Bonda, Peteru Nelsonu. S njim je sjedio u muzeju automobila Cars of Stars Motor Museum u Engleskoj, i ondje je živio kao dio statične izložbe do 2004., kada je prodan američkom kolekcionaru.

image

Aston Martin V8 "The Living Daylights"

RM Sotheby‘s

Prodan je sadašnjem vlasniku 2021. godine, koji je odlučio da je konačno došlo vrijeme da automobilu vrati motor. Ugrađen je V540 V8 motor s Vantage-spec nadogradnjama, zajedno s ispravnim ZF peterostupanjskim ručnim mjenjačem.

Dok su mijenjali motor, vlasnik je iskoristio priliku da popravi svu koroziju, popravi mehaničke probleme i prelakira automobil kako bi izgledao kao nov. Osim toga, postavljena je uklonjiva središnja konzola s lažnim prekidačima za sve filmske naprave, kao i gumb za samouništenje. Konačno, dodan je bacač plamena kako bi stražnji raketni pojačivač bio uvjerljiviji.

image

Aston Martin V8 "The Living Daylights"

RM Sotheby‘s

Ovo je iznimno rijetka prilika za kupnju pravog Bondovog automobila, iako neće biti jeftina. Doista, RM Sotheby’s, koji vodi aukciju, procjenjuje da će se na prodaji u Montereyu, koja se održava od 17. do 19. kolovoza, prodati za između 1,4 i 1,8 milijuna dolara (1,26 i 1,6 milijuna eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:14