VIDEO

Poput svemirskog broda: Poslušajte kako na stazi zvuči Porscheov električni koncept Mission R

Budući da se tehnologija trkaćih automobila spušta u cestovne, budućnost ne izgleda tako sumorna

Porsche Mission R

 Youtube screenshot

Mnogi strahuju kako će prelaskom na električne automobile užitak i zabava u vožnji nestati. Štoviše, kada motori s unutarnjim izgaranjem izumru, što će se dogoditi s trkaćim automobilima? Ova video recenzija Porscheovog električnog koncepta Missiona R-a odgovara na to pitanje.

Najavljen krajem prošle godine, Mission R je prvi koncept potpuno električnog trkaćeg automobila iz Porschea. Zamjenik urednika EVO-a, Adam Towler, imao je priliku probati jednoga u Porsche Experience Centru u Los Angelesu.

image

Porsche Mission R

YouTube Screenshot

Dok ga gledamo kako juri oko staze, nekoliko stvari brzo postaje jasno. Osim toga, ne izgleda približno kao što smo zamišljali. Towler to potvrđuje dajući do znanja da ne samo da proizvodi 450 KS, već mu je ograničena i maksimalna brzina.

image

Porsche Mission R

YouTube Screenshot

Puno govori i povjerenje koje Porsche ima prema automobilu, s obzirom na to da je dozvolio da ga vozi bilo tko izvan kompanije. Towler ga je opisao 'emocionalno evokativnim i intenzivnim iskustvom', dodajući kako nije riječ o 'mekanom automobilu'. 'Toliko je glasan da su vam potrebni čepići za uši. Očito nije riječ o tihom EV-u na koje smo navikli'.

image

Porsche Mission R

YouTube Screenshot

Pohvalio je i upravljanje i kočenje. To su obje značajke koje se inače ne nalaze u prosječnom električnom automobilu. 'Upravljanje zna biti otupjelo, a skretanje teško jer ova vozila znaju biti prilično teška. Kočnice je teško dobro napraviti jer trebaju regenerirati snagu kad god je to moguće'.

image

Porsche Mission R

YouTube Screenshot

Ovo sigurno nije ultimativni trkaći EV, ali je sjajan znak za stvari koje dolaze. Porsche i mnoge druge marke sportskih automobila poput Audija i Lamborghinija obvezale su se na elektrifikaciju u budućnosti. Budući da se tehnologija trkaćih automobila spušta u cestovne, budućnost ne izgleda tako sumorna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:55