VIDEO

Poput bombe: Pogledajte kako se razletio tunirani dizelski motor s 2700 KS i tri turba

Od siline eksplozije razletjela se maska i njeni dijelovi su poletjeli zrakom zajedno s jednim klipom te je pritom i znatno oštećena karoserija

Ram 3500

 RAM Press

Tijekom nedavnog natjecanja u mjerenju snage na valjcima, spektakularno je eksplodirao motor u pick-up automobilu čiji su tuneri pokušavali prijeći granicu od 3000 konjskih snaga. Čitav događaj je snimljen s kamerom i to usporeno što je rezultiralo spektakularnim videom.

Kamionet o kojem je riječ bio je "Red Delicious" Ram koji je preradila tvrtka Randy‘s Transmissions iz Utaha. Prema Diesel Worldu, ovaj Ram 3500 HD iz 2006. pokreće Cummins s industrijskim ubrizgavanjem obujma 5,9 litara. Motor je potpuno prerađen i ima tri turbo punjača. To je dovoljno za 2200 KS prije nego što se "u jednadžbu" uključi "nitro ubrizgavanje".

Dok je kamion radio na valjcima, nešto je pošlo po zlu i Ramov motor je spektakularno eksplodirao. Od siline eksplozije razletjela se maska i njeni dijelovi su poletjeli zrakom zajedno s jednim klipom te je pritom i znatno oštećena karoserija automobila. Motor je vjerojatno nepovratno uništen.

Randy’s Transmissions ne krivi dobavljača motora za kvar, već on smatra da je to posljedica pokušaja proizvodnje ogromne snage. Reyes je na Instagramu naznačio da nije odlučio hoće li kamionet popraviti ili ga ostaviti u ovakvom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 14:59