POGLEDAJTE VIDEO

Ovo je najgori lopov ikada: Provalio u auto pa ostao zarobljen u kabini, vlasnik nije imao milosti...

Corvette C8 ima elektroničke kvake vrata koja se otvaraju kada korisnik pritisne tipku

Kradljivac auta, ilustracija

 Profimedia

Zamislite da odete do vlastitog vozila i pronađete drugu osobu koju ne poznajete zarobljenu u njemu. Upravo se to nedavno dogodilo Juliju Solanu u Miamiju na Floridi.

Lopov je ostao zaglavljen u automobilu jer jednostavno nije znao kako funkcioniraju moderna vrata s električnim kvakama na novoj Corvetti C8.

Solano je brzo izvadio telefon i počeo snimati neobičan susret. "Mogu li izaći?" upitao je provalnik, kasnije identificiran kao 33-godišnji Ravesh Rabindranauth.

“Ne, ne možeš izaći. Zovem policiju”, odgovorio je vlasnik Corvette.

Automobil o kojem je riječ, Corvette C8, ima elektroničke kvake vrata koja se otvaraju kada korisnik pritisne tipku unutar ili izvan automobila. Naravno, bez ključa u blizini, ne rade.

Umjesto toga, osoba u vozilu može koristiti ručno otvaranje vrata skriveno ispod sjedala.

"Električne komponente automobila ne rade bez ključeva, a na sreću, on nije znao za mogućnost ručnog otvaranja vrata polugom ispod sjedala", rekao je Solano za Local 10 News.

Rabindranauth očito nije znao kako izaći iz auta i zbog toga je završio ‘zarobljen‘ u automobilu, a nešto kasnije i u zatvoru.

Policajci su stigli ubrzo nakon što je Solano pozvao policiju.

Sada je optužen za provalu u auto, a sudac je odredio jamčevinu od 2500 dolara nakon čijeg plaćanja se može braniti sa slobode.

Ovo nije prvi puta da se nešto slično dogodilo, no u većini slučajeva u autu zaglave njegovi vlasnici, a ne kriminalci.

Svi automobili s električnim kvakama poput Tesle, Lexusa ili Fiata 500e imaju mogućnost manualnog otvaranja vrata, no kod nekih modela nije na prvi pogled očito gdje se ručica za otvaranje nalazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 18:43