ovaj nije spavao

Ovakva spektakularna potjera za Teslom se ne pamti: Policijske patrole su je jedva uhvatile

Dvoje ljudi u pritvoru i nekoliko razbijenih automobila posljedica su spektakularne potjere na američkoj autocesti

Potjera za Teslom

 Youtube screenshot

IZ SAD-a nam dolazi još jedna luda snimka policijske potjere, a ovaj puta bjegunac nije u nekom pick-upu ili muscle caru već u električnoj Tesli Model Y koja se pokazala mnogo težim zalogajem za policajce, koji ovakve situacije uglavnom rješavaju ekspresno, izguravanjem auta s ceste. Kod Tesle je to bilo prilično teško, jer da bi je izgurali, prvo su je trebali uhvatiti.

Policijska potjera se dogodila 12. srpnja u na međudržavnoj autocesti 40 u blizini West Memphisa saveznoj državi Arkansasu, a policija je objavila video koji je brzo postao viralan. Dvojica vozača Tesle navodno su se utrkivala na autocesti zbog čega je pozvana policija. Policajac James Collins krenuo je u potjeru za dva električna vozila, ali nakon što je jedna od Tesla skrenula na izlaz s autoceste, nastavio je loviti drugu, Model Y. Tada su se stvari prilično zakomplicirale, piše portal insideevs.

Koliko god moćni američki policijski auti bili, nisu mjerilo za Teslu kada je u pitanju ubrzanje. Automobil bjegunca je brzo nestao ispred policijskog vozila kojem je trebalo dugo da ga sustigne. Prekretnica se dogodila kada je vozač Tesle svojim automobilom prešao preko šiljaka za bušenje guma koje su postavili policajci. Od tada nije mogao više tako brzo voziti, no svejedno je odolijevao progoniteljima još neko vrijeme.

Policajac je dva puta neuspješno pokušao napraviti takozvani PIT manevar kojem je cilj zarotirati vozilo ispred i tako ga onesposobiti ili izgurati s ceste. Tek treći pokušaj rezultirao je time da se tesla izvrtjela, udarila u zaštitnu ogradu te se zatim zabila u auto progonitelja, koji je od tog udarca također izgubio kontrolu te se slupao u zaštitnu ogradu. I nakon toga je vozač Tesle pokušao pobjeći no nije imao izgleda jer se u njegov bok zabilo drugo policijsko vozilo koje je sudjelovalo u potjeri.

Policija je uspjela bez otpora savladati bjegunca i njegovog suvozača, te su oni završili u pritvoru. U Tesli je policija pronašla manju količinu marihuane i digitalnu vagu. Zbog svega je vozač prijavljen za posjedovanje marihuane i pribora za drogiranje, nesavjesnu vožnju, vožnju auta bez police osiguranja, neovlašteno korištenje vozila, bijeg i napad na službenu osobu. Suvozač je prijavljen zbog posjedovanja marihuane i pribora za drogiranje.

Ispostavilo se da je Model Y iznajmljen na Turou, platformi koja vlasnicima automobila omogućava dijeljenje automobila, odnosno njihovo iznajmljivanje. Vlasniku ove Tesle se ideja o sitnoj zaradi baš i nije isplatila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:07