INCIDENT U AMERICI

Nezaustavljiva buktinja: U ogromnom požaru izgorjelo 1500 automobila

Vatra je na kraju progutala 10 od 20 hektara postrojenja i procjenjuje se da je izgorjelo 1500 vozila prije nego što je plamen obuzdan

Požar na autootpadu u SAD-u

 Screenshot YouTube

Ogromni požar u kalifornijskom autootpadu u blizini Los Angelesa koji je izbio u četvrtak zadao je ogromne muke vatrogascima i uzrokovao veliku evakuaciju. Požar je sada ugašen, ali je potpuno devastirao postrojenje auto otpada i neke okolne tvrtke.

image

Požar na autootpadu u SAD-u

Facebook/os Angeles County Fire Department

Vatrogasna služba okruga Los Angeles objavila je na Facebooku da je prva izvješća o požaru primila u 15:12 po lokalnom vremenu u četvrtak, 25. srpnja. Vatrogasci su pozvani na u A V Recycling Center, parcelu od 20 hektara sjeverno od Los Angelesa na kojoj se skladišti više tisuća rashodovanih automobila. Kad su vatrogasci stigli, zatekli su više automobila u plamenu unutar i oko drobilice. Vatra se brzo širila na druge automobile, pa su pozvane još tri vatrogasne ekipe.

Budući da je vatra gutala automobile, a gorjeli su gume, ljepila, boja i ostaci tekućina poput ulja i hidraulične tekućine, vatrogasne ekipe tretirale su požar kao iznimno opasnu situaciju.

Dok su automobili gorjeli vatrogasci su čuli i eksplozije, a crni se dim širio kilometrima uokolo. Obližnje tvrtke su evakuirane, a građanima je rečeno da ostanu u svojim domovima.

image

Požar na autootpadu u SAD-u

Screenshot YouTube

Vatra je na kraju progutala 10 od 20 hektara postrojenja i procjenjuje se da je izgorjelo 1500 vozila prije nego što je plamen obuzdan nakon šest sati borbe, oko 21:25 po lokalnom vremenu.

Vatrogasne ekipe ostale su na terenu tijekom noći radi čišćenja i osiguranja požarišta, a nema izvješća o ozlijeđenima.

Uzrok požara još nije poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 01:35