replika za zvijezdu

Malo je Audija poznatih poput Quattro Sporta: Evo kako izgleda i zvuči Ken Blockov primjerak

I dok si je Block bez sumnje mogao priuštiti jednog Sport Quattra, odlučio je da bi vrlo moćna replika bila bolja ideja

Ken Block i Audi Sport Quattro (replika)

 YouTube Screenshot

Zahvaljujući partnerstvu s Audijem, reli vozač Ken Block sada je vlasnik jednog od najpoznatijih modela njemačkog proizvođača automobila - Sport Quattra.

Naime, Audi je proizveo samo 214 primjeraka, i dok si je Block bez sumnje mogao priuštiti jednog od njih, odlučio je da bi vrlo moćna replika bila bolja ideja. Na taj način, bez grižnje savjesti, mogao bi uživati u njemu i modificirati ga, bez straha da će uništiti tako kultni automobil.

Blockovu repliku oživio je LCE Performance, a napravljena je kombiniranjem prednje polovice limuzine Audija A80 sa stražnjim dijelom Quattra. "Ispod kože" je također vrlo poseban. Dok originalni Sport Quattro koristi 2,1-litreni petcilindrični motor s turbom i proizvodi malo više od 300 KS, Blockova replika koristi 2,5-litreni motor iz Audija S2 modificiran da stvori 730 KS.

image

Audi Sport Quattro (replika)

YouTube Screenshot

U prvom testu automobila, Block pokazuje za što je automobil sposoban na Willow Springs Raceway stazi u južnoj Kaliforniji. Performanse na ravnoj liniji su prilično izvanredne, kao i zvuk koji dolazi iz njegovog ispuha.

image

Audi Sport Quattro (replika)

YouTube Screenshot

Kasnije u videu, Block pokazuje kako se Sport Quattro nosi s gubitkom trakcije. Iako ima pogon na sve kotače, čini se da je vrlo lagano baciti stražnji dio u stranu, iako Block napominje da je prije toga potrebno napraviti neke prilagodbe na prednjem diferencijalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:52