ZIMA STIŽE

Kućanica se dosjetila trika za odleđivanja stakala auta s predmetima koje ima svako kućanstvo

Angela Hickling iz Nottinghama na društvenim je mrežama objavila je kako se ona "bori" sa zaleđenim vjetrobranom

Trik za odleđivanje stakala

 Facebook Screenshot

Zima je pred vratima, a s time i temperature ispod nule. To za mnoge znači jutarnje čišćenje automobila od snijega ili drugih padina. Mnogi su već stavili strugalicu za led u prtljažnike svojih automobila. I dok ona, u kombinaciji s dobrom ventilacijom u automobilu obično rješava problem zaleđenih vjetrobrana, jedna kućanica iz Velike Britanije došla je do mnogo jednostavnije ideje.

Angela Hickling iz Nottinghama žena je čiji smo vam trik već pokazali, no dobro se prisjetiti. Na društvenim je mrežama naime objavila je kako se ona "bori" sa zaleđenim vjetrobranima na jutarnjoj hladnoći. Snimila je video kako njen "izum" izgleda u praksi te sve objavila na Facebooku. Pritom je koristila običan kućanski predmet - praznu plastičnu bocu u koju je ulila mlaku vodu i dodala četku na vrh.

Drugi korisnik društvenih mreža, na Twitteru je podijelio svoj trik brzog odleđivanja stakala, i on se čini još jednostavnijim. On je nalio mlaku vodu u običnu plastičnu vrećicu, te je njome prolazio preko zaleđenih stakala koja su se odmah odleđivala.

I dok su neki komentirali kako bi od tople vode vjetrobran mogao puknuti, drugi su bili prilično zahvalni: "Jutros sam to učinio prvi put. Odlično djeluje!", "To sam probala i funkcionira u sekundi". I dok je istina da zavrela voda može dovesti do puknutog stakla zbog nagle promjene u temperature što uzrokuje širenje stakla i konačno skupe račune za popravak, topla voda u vrećici ne može nanijeti nikakvu štetu i djeluje odlično.

Mnogi ljudi počnu voziti prije nego su im stakla odleđena u potpunosti, što nije previše sigurno. Uz to, po zakonu, vjetrobransko staklo u vožnji mora biti potpuno bez mraza i leda, a u protivnom je propisana kazna od 700 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:29