VIDEO

‘Kome uopće trebaju stražnja sjedala’: Pogledajte kako se Audi S3 MTM Clubsport snašao u Alpama

Iako nije riječ o malenom čudovištu s rednih pet cilindara kao RS3, MTM je u S3 uspio "gurnuti" brojke iznad 400 KS

2022. Audi S3 MTM Clubsport

 Auditography

Sada, kada je Audi RS3 predstavljen, razumljivo je zašto S3 više ne dobiva istu pozornost kao prije. Međutim, Motoren Technik Mayer (MTM), podsjetio nas je kako je 'vrući' kompakt još uvijek zabavna 'džepna raketa'. I iako nije riječ o malenom čudovištu s rednih pet cilindara kao RS3, MTM je u S3 s četiri cilindrauspio gurnuti brojke iznad 400 KS.

image

2022. Audi S3 MTM Clubsport

Auditography

YouTube kanal Auditography proveo je malo vremena s tuniranim S3 Clubsportom u Kitzbuhelu u Austriji na Alpama. Osim Python žute obrade i zelenim naljepnicama na njoj, istaknutim spojlerom prednjeg branika i ogromnim stražnjim krilom, lako možete zaključiti da nije riječ o običnom Audiju S3.

image

2022. Audi S3 MTM Clubsport

Auditography

Tuner se također riješio originalnih naplataka kako bi ugradio svoj vlastiti set Brembo 19-inčnih i modificirao unutrašnjost uklanjanjem stražnjih sjedala kako bi napravio mjesta za 'kavez'.

Što se tiče vozača i suvozača, oboje sjede na Recaro Podium sportskim sjedalima usklađenima s bojom karoserije. Međutim, kao što je slučaj sa svakim respektabilnim tunerom, S3 je daleko više od vizualnih nadogradnji.

image

2022. Audi S3 MTM Clubsport

Auditography

MTM nudi četiri nadogradnje snage za 2.0-litreni TFSI. Prva faza povećava 306 KS na 360 KS zahvaljujući softverskim optimizacijama. Stage 2 dodaje prilagođene odvodne cijevi za dodatnih 20 KS, dok nadograđeni usis treće faze povećava snagu na 430 KS.

image

2022. Audi S3 MTM Clubsport

Auditography

Konačno, najsnažnija izvedba uključuje veći turbopunjač za 480 KS, pri čemu ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 3,2 sekunde. Uz to, MTM-ovom S3-u će trebati samo 10,7 sekundi da s mjesta postigne 200 km/h, što nije tako loše za četverocilindrični kompakt. I dok prilikom jurcanja po Alpama možda nedostaje RS3-ov drift način rada, i dalje se čini kao izrazito sposoban stroj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 22:53