Kako im to uspijeva?

Kineski Wuling Bingo je još jedan auto s cijenom od koje se šefovima europskih tvrtki diže kosa na glavi

Kineski proizvođači kao da se natječu tko će ponuditi e-vozilo po nižoj cijeni i dobro im ide

Wuling Bingo

 Wuling

Neki će se zapitati – može li uopće e-vozilo koštati manje? Kineski proizvođač BYD, koji se lagano probija i na EU tržište, navodno je u Kini prije nekoliko mjeseci ponudio svoj maleni model Seagull za manje od 10 tisuća dolara. No, taman kada se mislio kako ne može povoljnije, pojavio se Wuling sa svojom ponudom.

image

Wuling Bingo

Wuling

Tvrtka je stvorena partnerstvom diva SAIC-a i MG-a i prošle su godine na tržište plasirali model Bingo, koji je kako mu i samo ime govori pogodio tržišnu nit s više od 280 tisuća prodanih jedinica. Sada Wuling ponovo ostavlja sve bez daha, nudi poboljšani model cjenovno još bliži kupcu.

Pa se tako, vjerovali ili ne, novi model Binga u cjenicima nudi za samo 7850 dolara, prema navodima portala CarNewsChina.

image

Wuling Bingo

Wuling

Takvim ciframa tradicionalni proizvođači vozila, pogotovo oni europski koji svoje često premium automobile nude na kineskom tržištu, nikako ne mogu konkurirati.

Model se jasno može kupiti i s bogatijim paketima opreme te snažnijim pogonom, ali cijena nikada ne prelazi 12 tisuća dolara. Početna izvedba naziva se Light i tu se obećava doseg od 200 km. Bogatija premium Lingxi izvedba može s jednim punjenjem prijeći dvostruko više, a tu su i još dvije verzije koje se prodaju za oko 10 tisuća dolara i njihov se doseg vrti oko 333 km.

Dimenzije Binga primjerenije su za gradsko prometovanje (3950/1708/1580 mm), pa mu je i maksimalna brzina prilagođena za urbani život. Kod slabije verzije elektromotor razvija snagu od 30 kW (kap.bat 17,3 kWh) i to mu omogućava brzinu od maksimalno 100 km/h. Snažnija izvedba ima snagu od 50 kW (kap.bat 37,9 kWh) i razvija maksimalnu brzinu od 130 km/h.

image

Wuling Bingo

Wuling

Sve izvedbe podržavaju punjenje na brzom punjaču pa je za dopunjavanje od 30 do 80 posto baterije potrebno tek nešto više od pola sata. Ne zna se hoće li Bingo ikada ugledati europska tržišta, a i ako se to dogodi, vjerojatno će se nuditi po višoj cijeni.

image

Wuling Bingo

Wuling
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 06:03