Shift moonwalkers

Elektro-mobilnost: Ne, ne pričamo o električnim autima, već o EV tenisicama od 1300 eura

Iako izgledaju poput visokotehnološke verzije rola iz 1950-ih, svaka cipela ima 10 kotača, a ne četiri

Shift Moonwalkers

 Shift Robotics

Zamislite scenu: trebate otići u trgovinu koja je iza ugla po mlijeko i znate da nema smisla ići autom, a jednako tako vam se ne da vaditi bicikl iz garaže. Što učiniti? Jedno od rješenja za električnu mobilnost su par električnih Shift Moonwalkers tenisica od 1300 eura.

Motorizirane tenisice predstavljene su prošle godine na Kickstarteru s ciljem prikupljanja 90.000 dolara (84.500 eura), ali su od tada zaradile više od 329.000 dolara (310.000 eura), a prvi par isporučuje se donatorima ovog mjeseca. Iako izgledaju poput visokotehnološke verzije rola iz 1950-ih, svaka cipela ima 10 kotača, a ne četiri.

I za razliku od klasičnih rola, one nemaju "slobodni hod", što znači da se možete brzo zaustaviti i hodati uz stepenice. Kotače pokreće istosmjerni motor koji se oslanja na AI softver za zaustavljanje i pokretanje sinkronizirano s vašim normalnim pokretima hodanja.

Ali vaša normalna brzina hodanja povećana je 2,5 puta, što vam daje najveću brzinu od oko 11 km/h. Tenisice se pune putem USB-C kabela za 90 minuta i daju domet od 10 kilometara.

image

Shift Moonwalkers

Shift Robotics

Shift Robotics, tvrtka koja je provela više od pet godina radeći na njima, tvrdi da je prosječnom korisniku potrebno samo 10 koraka da se nauči njima koristiti, ali nakon što smo ih vidjeli na djelu, mislimo da će prosječnoj osobi trebati puno više vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 17:48