ispred kuće

Dotjerana žena se pretvarala da je kupac, pa ukrala Porsche nakon probne vožnje i još pregazila prodavača

Vlasnik auta je zadobio ozljede lakta, ruku i nogu prilikom ove opasne krađe, a policija intenzivno traga za ženom

Porsche Cayenne, ilustarcija

Kanadske vlasti u potrazi su za drskom i beskrupuloznom kradljivicom automobila. Žena, koja se predstavljala kao potencijalni kupac rabljenog automobila, pregazila je vlasnika Porsche Cayennea i drsko mu ukrala terenac ispred kuće usred bijela dana.

Snimka s kamere na kući vlasnika auta, koju je objavila regionalna policija opčine Peel u na području Toronta, prikazuje mladu ženu kako prilazi kući vlasnika. Elegantno je odjevena, nosi naočale i više izgleda kao da prikuplja sredstva za lokalnu dobrotvornu udrugu, nego kao kriminalac koji se sprema počiniti zločin.

Žena je rekla vlasniku Cayennea da čeka svog oca koji je kupac i zatražila da vidi Porsche. Na snimci koju je snimila druga kamera vidi se da, nakon ulaska u auto žena zaključava vrata, onemogućivši vlasniku da uđe u auto. Vlasnik tada pokušava otvoriti auto i obilazi oko njega, a kada stigne do stražnjeg dijela Cayennea žena autom kreće brzo prema natrag ravno na vlasnika.

Vlasnik automobila ne uspijeva se izmaknuti i auto udara u njega, odbacivši ga na stranu, a kradljivica pritom još stražnjim dijelom auta udara u drugi auto koji je parkiran na ulici.

Čini se da se nakon toga žena bori da ubaci mjenjač Cayennea u način za kretanje naprijed i na snimci se ne vidi njen bijeg, no policija je potvrdila da je auto ukraden. Objavili su i da traže još dva vozila koja su vjerojatno koristili sudionici u ovoj krađi. Jedan je sivi Bentley Bentayga, a drugi je plavi BMW SUV, a oba je također snimila kamera.

Iako je vlasnik Porschea odbio dati intervju za lokalnu televiziju, CP24 tvrdi da im je otkrio da je zadobio ozljede lakta, ruku i nogu prilikom ove opasne krađe. Identitet žene se još ne zna, ali s tako jasnom slikom s kamere na kući kao dokazom, sigurno je samo pitanje dana prije nego što joj se uđe u trag. A kada je policajci pronađu, morat će se suočiti s optužbama za krađu i nanošenje tjelesnih ozljeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:18