nabijeno akcijom

Djeluje kao sjajan proizvod: Netflix na godišnjicu pogibije izbacio prvi trailer za novu seriju ‘Senna‘

Saga od šest epizoda predstavlja fikcijsku priču temeljenu na životu legendarnog vozača Formule 1

Senna, serija

 Netflix

Netflix će uskoro emitirati novu miniseriju temeljenu na životu nikad prežaljenog nesretno preminulog legendarnog prvaka Formule 1, Brazilca Ayrtona Senne. Miniserija jednostavno nazvana "Senna" ima šest epizoda, a Netflix nije objavio točan datum izlaska, osim "kasnije ove godine".

Najava za seriju prikazuje djeliće života trkača Formule 1, u trenutku njegove emocionalne pobjede na Velikoj nagradi Brazila 1991. godine.

Senna je već bio osvojio dva naslova prvaka F1, ali nikada do tad nije ostvario pobjedu na svojoj domaćoj stazi.

S vizijama njegove mladosti i karijere koje bljeskaju pred njegovim očima dok vozi, trailer pokazuje i borbe za upravljačem s kojima se suočio tijekom te utrke. Završava njegovim krikovima pobjede, poznatim tijekom izravnog prijenosa utrke. Sennu u seriji igra Gabriel Leone, Alaina Prosta igra Matt Mella, a Pamela Tome Senninu djevojku Xuxu. Prema Netflixu, serija je prepričavanje njegove životne priče za volanom i u osobnom životu.

Počinje na početku njegove trkačke karijere, kada se Senna natjecao u Formuli Ford, i vodi nas sve do tragičnog kraja 1. svibnja 1994., prije gotovo 30 godina. Trailer je objavljen upravo na godišnjicu njegove pogibije 1. svibnja 1994.

Brzina je bila veća od 300 km/h na legendarnoj stazi Enzo i Dino Ferrari u Imoli, na zavoju Tamburello kad je Senna izgubio kontrolu i u Williamsovom bolidu se punom brzinom zabio u zid.

Izvađen je brzo iz bolida i odmah prebačen u bolnicu, ali njegovo vrijeme smrti na kraju je zabilježeno u trenutku udara u utrci.

Nakon pobjede na Velikoj nagradi Brazila 1991. godine, Senna će te godine osvojiti svoje treće svjetsko prvenstvo. U dobi od 31 godine bio je najmlađi trostruki pobjednik F1. Imao je 34 godine kad je umro na Imoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:57