VREMEPLOV

BMW 750iL Individual iz 1998. godine opremljen je sa svime što je potrebno jednom direktoru

Vrh ponude bila je značka 750iL, a BMW Group Classic nedavno je objavio videozapis kako bismo se prisjetili što je sve Serija 7 nudila
BMW 750iL Individual (E38)
 YouTube Screenshot

Mnogi generaciju E38 smatraju jednom od najboljih 'Sedmica' ikada napravljenih, a kada biste pitali zašto, mogli biste čuti više argumenata. Elegantni i suptilni stil u potpunosti je u kontrastu sa svime što je predstavljeno nakon njega, a treća generacije BMW-ove Serije 7 voljet će se još mnogo godina.

Vrh bavarske ponude u to doba bila je značka 750iL, a BMW Group Classic nedavno je objavio videozapis kako bismo se prisjetili što je sve vrhunska Serija 7 90-ih godina nudila. Osim što je u fokusu kultni E38 750iL, tu su i dvije druge vrlo jedinstvene izvedbe ovog automobila.

Standardni model koristio je besprijekorni M73 V12, a njegove inovacije uključuju grijani upravljač i satelitsku navigaciju, što je za to vrijeme bio 'ogroman posao'. Međutim, za osobe koje su od Serije 7 tražili još više, u katalogu je bio paket 'Individual'.

image
BMW 750iL Individual (E38)
YouTube Screenshot

Drugi automobil u videozapisu pripadao je Karlu Lagerfeldu, a njegov izbor je kombinacija Canyon Red Metallic i Nepal Silver Metallic kombinacije. Međutim, prava jedinstvenost počinje ulaskom u kabinu čuvene Serije 7.

image
BMW 750iL Individual (E38)
YouTube Screenshot

Osim mnoštva kože i telefona, koje su bile uobičajene značajke krstarice iz 90-ih, ovaj primjerak opremljen je ugrađenim faksom i VHS uređajem za reprodukciju. Tu je i mini hladnjak u slučaju da gospodin Lagerfeld ožedni tijekom putovanja.

image
BMW 750iL Individual (E38)
YouTube Screenshot

Konačno, ekipa iz Group Classica pred kamere je stavila primjerak korišten tijekom snimanja Bondovog filma 'Tommorow Never Dies'. Naime, automobil se nije zapravo mogao kontrolirati preko daljinskog upravljača kao što nas je Pierce Brosnan u to uvjerio, već ga je vozio netko na stražnjem sjedalu. Osim toga, svi drugi 'gadgeti' tajnog agenta funkcioniraju. Kad bi netko pred vas stavio Lagerfeldov i Bondov primjerak, kojeg biste odabrali?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:59