12 MILIJUNA PREGLEDA

Viralan video: Mladić pokazao trik kojim je uklonio ogrebotine na laku auta, oglasili se i stručnjaci...

Uz nekoliko jeftinih proizvoda koje imate kod kuće čini se da možete riješite problem s ogrebotinama na automobilu

Ogrebotina na laku

 TikTok screenshot

Ogrebotine na laku našeg auta uvijek nas jako ljute. No, korisnik društvene mreže TikTok Viktor je objavio video u kojem je otkrio fenomenalan trik za rješavanje ogrebotina na autu koji je ubrzo postao viralan.

No to ne čudi s obzirom na to da je za demonstraciju trika koristio stvari koje manje-više ima svatko u svojem domu.

Za trik na TikToku koji je pregledan 12 milijuna puta, koristio je: krpu od mikrofibre, kokosovo ulje i ocat, piše net.hr. Sastojke je potom promiješao i dobivenom smjesom namočio krpu kojom je počeo trljati vidljivu ogrebotinu na autu. Pokazao je rezultate svog trika i kao što je vidljivo u videu, ogrebotina je nestala.

image

Poliranje, ilustracija

Profimedia

"Ovo funkcionira samo ako su ogrebotine manje", "Čak i ako ovo funkcionira, to je samo privremeno i ogrebotina će ponovno biti vidljiva čim operete auto. Kako bi testirali teoriju, možete čak izliti običnu vodu na male ogrebotine i one će nestati", neki su od komentara ispod objave.

No što kažu stručnjaci? Specijalosti iz Lease Cara savjetuju da bi kao pomoć pri rješavanju ogrebotina s auta mogli poslužiti i pasta za zube, lak za nokte te krema za cipele, a kako kažu, ocat je zasigurno najjeftinije rješenje.

"Ne moraju sve ogrebotine na automobilu popraviti profesionalci jer neke od njih možete lako riješiti sami. Korištenje laka za nokte ili kreme za cipele izvrstan je način za prikrivanje manjih ogrebotina. Još neke opcije su pasta za zube i boja u spreju. To su genijalni trikovi za pokušaj uklanjanja ogrebotina", tvrdi stručnjak za automobile iz Lease Cara, Tim Alcock.

@victordiastv

How to remove car scratches

♬ som original - Victor Dias

Ipak, priznaje da u nekim slučajevima ova metoda možda neće uspjeti iz prvog puta.

"Pazite da koristite manju količinu ovih proizvoda jer bi u suprotnom mogli oštetiti lak. Koristite male količine i pazite da ih ne ostavljate na boji predugo prije brisanja ili poliranja. Uklanjanje ogrebotina možda neće uspjeti iz prvog puta. Moguće je da će ove proizvode biti potrebno nanositi nekoliko puta kako bi se ogrebotine u potpunosti uklonile, ali će dugoročno bez sumnje vozačima pomoći uštedjeti puno novaca", upozorava Tim, prenosi net.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 11:29