FOTO

NOVA MAZDA 6 Dizajn u sjeni tehnologije

Mazda je na ovotjednom Salonu u Moskvi predstavila novu generaciju šestice.

Mjesto predstavljanja otkriva veliku važnost ruskog tržišta koje bilježi rast od velikih 14 posto čime je postalo jedan od najvećih izazova automobilskim proizvođačima. Iznimka nije niti Mazda koja je umjesto Pariza proiritet dala Moskvi.

Treća generacija japanske limuzine uz vizualni napredak koji se vidi kroz sportske linije prednjeg dijela koji korijene vuče iz modela CX5 te kupeovsku formu stražnjeg dijela, nudi velike novosti ispod lima. Naime, nova šestica dobila je najnoviju verziju SkyActive tehnologije koja se primjenjuje na podvozju, motorima i mjenjačima (manja težina i potrošnja) zbog čega Japanci garantiraju odlične performanse u vožnji.

Kako bi smanjili potrošnju, Japanci su ugradili i-Eloop regenerativni sustav kočenja koji osigurava uštedu od deset posto, a dodatno smanjenje osigurati će Start&Stop sustav koji dolazi kao opcija.

Ponuda motora uključuje dvolitreni benzinski motor sa 150 KS te 2.5 litreni također benzinac sa 192 KS. Slabiji motor dolazi u spoju sa automatskim SkyActive-Drive ili ručnim SkyActive-MT mjenjačem, dok je snažniji benzinac dostupan isključivo uz automatik.

Svi navedeni podaci odnose se na rusko tržište, a konkretniji detalji o europskoj verziji Mazde 6 biti će poznati na Salonu automobila u Parizu krajem devetog mjeseca. Tamo se očekuje i otkrivanje dizelskog rješenja pod prednjim poklopcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 14:58