sjajna zamjena

VW Passate australska policija zamijenila modelom s relijaškim nasljeđem, s 13 novih Subarua WRX

Nova vozila namijenjena su jedinici prometne policije sjevernog teritorija, vatrogasnoj i hitnoj službi

Policijski Subaru WRX

Neki prometni policajci diljem svijeta sjedaju svaki dan za volan automobila kakve bi mnogi od nas voljeli imati u svojim garažama, poput australskih. Od sada australska policija ima 13 novih modela Subarua WRX za obavljanje određenih zadaća. Prva patrola već je krenula u akciju u glavnom gradu države Darwinu, a ostale će biti raspoređene tijekom sljedećih tjedana.

Novi australski policijski Subaru WRX opremljeni su svjetlima za hitne slučajeve, dvostrukim baterijskim sustavom, nosačem za puške s elektroničkim otpuštanjem, automatskim softverom za prepoznavanje registarskih pločica, naprednim radarom za brzinu i rotirajućim krovnim svjetlosnim mostom s oglasnom pločom.

Kao i klasični WRX model, ovaj Subaru može voziti maksimalnom brzinom od 250 km/h, a prema podacima iz australskog tiska, svaki je pojedini model stajao oko preračunato 41 tisuću eura.

"Ovo najnovije izdanje arsenala resursa policije koje je dizajnirala sama policija još je jedan primjer kako policija i laburistička vlada Lawler rade ruku pod ruku na smanjenju kriminala", objasnio je ministar policije Sjevernog teritorija Brent Potter. "Ova su vozila dizajnirana tako da imaju sve što službenik može poželjeti ili trebati za učinkovito i sigurno obavljanje posla", nadodao je.

Novi japanski modeli zamijenit će dosadašnje modele Kiju Stinger i Volkswagen Passat, koji se povlače iz voznog parka. Glavna ministrica sjevernog teritorija, Eva Lawler, objavila je na svom Facebook profilu:

"Nastavljam provoditi svoj zdravorazumski plan za poboljšanje sigurnosti zajednice osiguravajući da policija ima resurse i podršku koja joj je potrebna za obavljanje svog posla." Kao što mu ime govori, Sjeverni teritorij nalazi se na sjeveru Australije i pokriva ogromno područje od više od 1,42 milijuna četvornih kilometara, što ga čini trećim najvećim federalnim odjelom u Australiji.

Za predodžbu, Španjolska ili Francuska primjerice jedva prelazi 500 tisuća četvornih kilometara. Čak i uz nadogradnju flote, još uvijek ima itekako puno teritorija za pokriti, ali je područje rijetko naseljeno. Više od polovice stanovništva teritorija živi u gradu Darwinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 10:26