VELIKODUŠNO

Vremešni par donirao neviđenu kolekciju od 35 klasika procijenjenu preko 15 milijuna kuna

Sveučilište, koje se nalazi u Midlandu, u Michiganu, dobit će vozila do kraja godine i planira većinu prodati na Mecumovoj aukciji

Kolekcija klasika obitelji Morey

 Mecum

Bandit Industries nije poznato ime ni u američkim, a pogotovo ne svjetskim razmjerima, ali posao s drobilicom za drva bio je dobar Michaelu Moreyju, koji je tvrtku osnovao 1987. godine.

Taj uspjeh mu je omogućio da potakne strast za skupljanjem automobila i skupio je mnogo klasika tijekom godina. Sada on i njegova supruga Dianne vraćaju i doniraju 35 automobila Sveučilištu Northwood.

image

Kolekcija klasika obitelji Morey

Mecum

Sveučilište, koje se nalazi u Midlandu, Michigan, dobit će vozila do kraja godine i planira prodati većinu na Mecumovoj aukciji u Kissimeeju 6. siječnja.

Zbirka je raznolika i zanimljiva, te uključuje Teledyne Continental Cheetaha iz 1981. godine. Ostali modeli uključuju Chevroletove pickup kamionete i Bel Air, kao i nekoliko Corvettea.

image

Kolekcija klasika obitelji Morey

Mecum

Njima će se pridružiti Pontiac GTO iz 1966., Plymouth Hemi GTX iz 1969., Plymouth Hemi Cuda iz 1970. i Dodge Challenger R/T iz 1970. Procjenjuje se da su automobili vrijedni više od 2 milijuna dolara (15 milijuna kuna), a sveučilište planira iskoristiti do milijun dolara prihoda za “poboljšanje iskustva kampusa".

Ostatak sredstava iskoristit će se za izgradnju fonda za stipendije i donacije koji podupire "misiju slobodnog poduzetništva" Sveučilišta Northwood.

image

Kolekcija klasika obitelji Morey

Mecum

Sveučilište će zadržati Corvette iz 1958. te ju izložiti na kampusu, a Morey‘s je objavio: "Automobili su bili veliki dio naših života, ali vrijeme je da napišu novo poglavlje i podrže mladiće i djevojke koji žele marljivo raditi, izgraditi nešto svoje i pozitivno utjecati na zajednicu koju nazivaju domom".

image

Kolekcija klasika obitelji Morey

Mecum

Predsjednik Northwooda Kent MacDonald je rekao: "Nevjerojatno smo zahvalni Michaelu i Dianne na ovom izvanrednom daru, koji će se koristiti za poboljšanje našeg kampusa u Midlandu, stvaranje mogućnosti stipendiranja i izgradnju sveučilišne zaklade za buduće studente". Detroit Free Press izvješćuje da će Moreyjevi zadržati tri automobila koji imaju sentimentalnu vrijednost, a njihovu velikodušnu donaciju potaknuo je njihov rođak, Lon Morey, koji je također u poslu s drobilicom drva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:03