AUSTRALSKA POLICIJA

Vozio bi ga i Mad Max: Ove ‘bubrege‘ sigurno ne biste željeli vidjeti u retrovizoru ako jurcate

Policijski M3 ima raskošnu svjetlosno-zvučnu signalizacija tipičnu za je australski policijski automobil, ali sada s 510 KS

BMW M3 Competition

 Victoria Police Highway Patrol

Policija u australskoj državi Victoriji u Australiji upravo je svojoj floti pridodala novi BMW M3 Competition, za početak kao dio procesa procjene modela za službu presretača na autocestama.

image

BMW M3 Competition

Victoria Police Highway Patrol

Takav policijski M3 Competition bijele je boje i s karakterističnom žuto-plavom grafikom, natpisima na bokovima "Highway Patrol" i obrnutim natpisom "Police" na poklopcu motora.

Tu je i raskošna svjetlosno zvučna signalizacija, a sve zajedno, tipičan je to australski policijski automobil, samo sada s puno konja ispod poklopca.

image

BMW M3 Competition

Victoria Police Highway Patrol

A tamo se nalazi standardni 3,0-litreni twin-turbo redni 6-cilindraš od 510 KS i 650 Nm uparen s 8-stupanjskim "Steptronic" automatikom. Performanse su sjajne, pa će ubrzanje do 100 km/h iz stajanja za 3,9 sekundi sigurno biti sasvim dovoljno za brzi sprint u lovu za prebrzima u prometu.

U svakom slučaju, sigurni smo da ove goleme karakteristične "bubrege" nisu nešto što bi vozači željeli vidjeti u svom retrovizoru, pogotovo ako ih uhvate u prebrzi vožnji.

image

BMW M3 Competition

Victoria Police Highway Patrol

Prema Victorijinoj policijskoj patroli autoceste, automobil već obavlja "specijalističke dužnosti" u rukama policajaca diljem države Victoria.

Naravno, ovo nije prva brza limuzina koja služi kao policijski automobil u Australiji. Zapravo, Victoria Police Highway Patrol koristila je već BMW M5 Competition 2019. godine i Mercedes-AMG E43 2018. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 22:59