budalast pokušaj

Vozač Tesle Cybertruck pokušao driftati, no nije uspio pa se zaletio u gomilu okupljenih ljudi

Ilegalna okupljanja, gdje vozači za volanom nabrijanih automobila pokušavaju impresionirati okupljene, znaju završiti kobno

Cybertruck na eventu

 Instagram screenshot

Odmah da napišemo, ovdje se ipak ne radi o slučaju s nesretnim završetkom, već se Teslin Cybertruck zaustavio na vrijeme spriječivši gaženje ljudi koje je prethodno porušio kao u kuglani. Incident se dogodio u Chicagu, no nitko nije ozbiljno ozlijeđen, a samo je puka sreća spasila neiskusnog i nabrijanog vozača da u pokušaju ‘driftanja‘ unatrag ne prouzroči tešku tragediju. Ono što je jasno vidljivo iz videa, potpuna nepažnja vozača, uz ozbiljan manjak vještine, umalo je dovela do incidenta s ozbiljnijim posljedicama.

Jasno da je video brzo "zaplovio valovima interneta", jer su mnogi od okupljenih, u želji da sa svojim pametnim telefonima snime atraktivne akrobacije skupog Teslinog pick-upa, zabilježili nesretan događaj te ga odmah objavili na društvenim mrežama.

Uz vozača i njegovu nepromišljenost, danak incidentu pridonijele su same nezgrapne proporcije vozila. Naime, stražnja duga i visoka vrata uz nedostatak ikakve preglednosti, kumovala su obaranju okupljene nekolicine znatiželjnika na tlo.

Srećom, sve se odvilo pri relativno maloj brzini pa se Cybertruck uspio zaustaviti prije nego što se dogodila nesreća za stranice crne kronike. Većina je gledatelja, uvidjevši kuda sve to vodi, spretno reagirala i pomaknula se par koraka unatrag. Na snimci se može primijetiti kako su čunjevi i gume postavljene uz rub poligona također spriječila daljnje kretanje vozila. Na kraju se ipak čini kako nitko nije ozbiljnije ozlijeđen pri naletu, jer se čak i osoba koju je nezgrapni Teslin SUV dužine 5885 milimetara oborio na tlo ubrzo osovila na noge.

Odmah nakon incidenta, vozač se kako je vidljivo na snimci, udaljio s mjesta događaja uz pratnju gomile. Također, vidljivo je da dvoje putnika sjede na bočnim prozorima vozila, očito pokušavajući snimiti Cybertruck u gracioznom klizanju asfaltom. Zasada nije poznato je li incident prijavljen policiji, a niti registracija prema onome što se vidi, nije montirana na vozilo. Ovakva okupljanja nisu rijetkost, posebice u SAD-u, gdje su ljubitelji brzine i snažnih automobila dosta entuzijastični po pitanju svog hobija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 20:17